Κούρκουλας: «Θα είναι ευρωπαϊκή η προεδρία»

Κούρκουλας: «Θα είναι ευρωπαϊκή η προεδρία» 

Επιτυχής, παρά την οικονομική κρίση, θα είναι η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας και επισημαίνει ότι «θα είναι μια ευρωπαϊκή και όχι μια ελληνική προεδρία, σε στενή συνεργασία με όλους τους θεσμούς της ΕΕ» διαβεβαιώνοντας για την πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

«Δεν θα κάνουμε κακή χρήση της Προεδρίας», δηλώνει ο κ. Κούρκουλας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) και επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός θα είναι ο χαμηλότερος που υπήρξε ποτέ. Είναι ενδεικτικό ότι όλες οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και όχι πλέον σε νησιά ή άλλες τουριστικές περιοχές. «Θα κάνουμε οικονομία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δηλώνει ο κ. Κούρκουλας. Ωστόσο «η Ελλάδα πλησιάζει προς την έξοδο από την κρίση» και αναφέρει ότι από αυτή την κρίση θα προκύψει ένα success story, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. 

Βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας θα είναι η λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα καταπολεμήσουν την ανεργία, δηλώνει ο κ. Κούρκουλας και εξηγεί ότι χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να πετύχει κανένα πρόγραμμα σταθερότητας. Αναφέρεται ακόμα στο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επετεύχθη για πρώτη φορά μετά από χρόνια: «Τώρα, όμως, πρέπει να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ώστε να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ειδικά για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι πολύ σημαντική η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σημαντικό θέμα θα αποτελέσει επίσης η μετανάστευση, «νόμιμη και παράνομη», καθώς, όπως υποστηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, η Ευρώπη χρειάζεται μια αποτελεσματική πολιτική για αυτό το σημαντικό για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης θέμα.

Ερωτώμενος σχετικώς με το εάν θα υπάρχει σταθερότητα στη χώρα τους επόμενους μήνες, ο κ. Κούρκουλας διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά παραδέχεται ότι υπάρχουν στην Ελλάδα ορισμένες λαϊκιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση, αλλά αυτό – και το γνωρίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα- δεν πρόκειται να συμβεί, υπογραμμίζει. «Αυτό που προτείνουν οι άλλες δυνάμεις (αντιπολίτευση) αποτελεί την οδό προς την οικονομική πυρηνική καταστροφή», δηλώνει ο κ. Κούρκουλας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ