Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Έπρεπε να γίνει έντονο διάβημα προς τον πρέσβη της Τουρκίας για τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια

“Για τις επόμενες εβδομήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, ο πολιτικός διάλογος στην Τουρκία θα χαρακτηριστεί από πόλωση και ένταση” δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Θα δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον λεκτικό και πολιτικό σπιράλ έντασης. Είναι ένας νέος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας” συμπλήρωσε.

“Ένα δηλητηριασμένο πολιτικό περιβάλλον με πόλωση και συγκρούσεις δεν βοηθάει όταν έρθει η στιγμή απέναντι σε σοβαρά εθνικά θέματα να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα δίαυλοι επικοινωνίας. Τον πρώτο λόγο διαμόρφωσης κλίματος δυνατότητας επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων τον πρώτο λόγο και την ευθύνη την έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, όχι η αντιπολίτευση. Από τον χώρο της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν οι πρώτες κινήσεις προς τη διαμόρφωση μιας τέτοιας ατμόσφαιρας” τόνισε.

“Στα εθνικά θέματα πρέπει να αναζητώνται συγκλίσεις, αλλά όταν υπάρχουν προδήλως εξόφθαλμα σφάλματα ή χειρισμοί που δεν είναι σωστά, δεν είναι αποστολή της αντιπολίτευσης με μέτρο να τα υποδεικνύει προκειμένου να βοηθήσει και την κυβέρνηση να κάνει σωστά πράγματα;” συμπλήρωσε.

“Εχθές, μεταξύ άλλων, έπρεπε να γίνει έντονο διάβημα προς τον εδώ πρέσβη της Τουρκίας για τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών ότι τα Ίμια βρίσκονται υπό πλήρη τουρκική κυριαρχία” ανέφερε.

“Το αν θα κάνουμε κριτική, πόσο πιεστική ή έντονη θα είναι, στον κ. Καμμένο εντός Ελλάδος, είναι ελληνική υπόθεση. Δεν μπορώ να αποδχτώ όταν υπάρχουν εκφράσεις απομείωσης, προσβολής, οποιουδήποτε μέλους της δημοκρατικά εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης. Θυμώνω και ενοχλούμαι” κατέληξε για τις αναφορές Τούρκων πολιτικών στον κ. Καμμένο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.