Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: Μουζάλας ή Καμμένος

«Σοβαρά ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος το ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε “Μακεδονία” τα Σκόπια.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ.Τσίπρας.

«Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμη ότι χρειάζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί αλλιώς διαιωνίζεται η κατάσταση μίας χώρας με κλειστά σύνορα στο Βορρά και με ανοικτές ροές από τα ανατολικά.

Η κυβέρνηση έχει κάνει το σαρδάμ πολιτική της ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και θύμισε μία σειρά “σαρδάμ” του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών από το “Λέσβος και Μυτιλήνη”, μέχρι το “τιμητική για την Ελλάδα η Ειδομένη” και το “νομό Ηπείρου. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα όριο το οποίο εξαντλήθηκε χθες.

Η κυβέρνηση έβαλε χρονικό όριο μέχρι την Δευτέρα. Πρέπει όμως να υπάρξει κάθαρση προσέθεσε.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, παρά την στήριξη που είχε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, επέρριψε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Υποστήριξε ότι όταν ελάμβαναν χώρα οι διπλωματικές κινήσεις που οδήγησαν στο κλείσιμο των συνόρων, η ελληνική κυβέρνηση ήταν απούσα.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Και θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη εικόνα και κατάσταση στην Ειδομένη, εικόνα ντροπής για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, μίας ακατάλληλης και ανίκανης Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Η απόφαση για τον Μουζάλα θα παρθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Την απομάκρυνση του Μουζάλα ζητούν 18 «γαλάζιοι» βουλευτές της Μακεδονίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ