Κουίκ:6.000 υπογραφές από τη Λήμνο

Κουίκ:6.000 υπογραφές από τη Λήμνο

 

Με φάκελο που υπέγραψαν 6.000 κάτοικοι και του παρέδωσε ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμάντης, επέστρεψε στην Αθήνα ο Τέρενς Κουίκ. Ο φάκελος περιλαμβάνει όλα τα ζωτικά προβλήματα της Λήμνου.

«Στη Λήμνο έκλεισαν τα δυο από τα τρία καταστήματα. Διαλύουν το νοσοκομείο με την ενσωμάτωσή του σε αυτό της Μυτιλήνης. Τεράστιο πρόβλημα είναι και η λειψυδρία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος έχει υπό την βουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με την Πολιτευτή Επικρατείας του Κινήματος από τον Άη Στράτη Χρύσα Καραϊσκάκη και την Πολιτευτή Λέσβου από τη Λήμνο, Στέλλα Καβαλέρου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Νοσοκομείο, για να ενημερωθεί για όλα εκείνα τα προβλήματα του νησιού.

Στο φάκελο που παρέδωσε ο Δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής κορυφαίο θέμα είναι η μη συγχώνευση του νοσοκομείου Λήμνου με εκείνο της Μυτιλήνης αλλά και η αποφυγή του κλεισίματος της ΔΟΥ Λήμνου. Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο απαιτούν άμεσες λύσεις οι κάτοικοι της Λήμνου, είναι η αεροπορική και η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

«Να φανταστείτε ότι αναγκαζόμαστε τα βράδια, εν ώρα λειτουργίας των όσων καταστημάτων έχουν απομείνει, να σβήνουμε τα φώτα στις βιτρίνες και να δουλεύουμε στο ημίφως για να εξοικονομούμε ακόμα και χρήματα από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ένας από τους εκπροσώπους των εμπόρων.

«Η Λήμνος εδώ και καιρό βρίσκεται σε ρυθμούς κινητοποιήσεων. Απόλυτα δικαιολογημένα. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει επιβάλλει στο νησί ένα γενικό μπλακ άουτ. Στην τοπική οικονομία, στην υγεία, στη σύνδεσή της με τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης Σαμαρά δείχνοντας το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό τους, αρνήθηκαν και αρνούνται να δεχθούν το Δήμαρχο και να παραλάβουν το φάκελο με τις 6.000 υπογραφές. Προφανώς θεωρούν ότι οι υπουργικές τους καρέκλες είναι πολύ σπουδαίες για να καταδεχθούν να συνομιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ακρίτες Έλληνες, που κατά σύμπτωση έχουν στο νησί τους και ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας».

 

 

Πηγή: lesvospost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ