Κοτζιάς: Εξήγησα στον Κέρι ότι ουδείς θα αφεθεί ελεύθερος – ΒΙΝΤΕΟ

Η τρομοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στην Ουάσινγκτον.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι εξήγησε στον κ. Κέρι τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τις φυλακές και την αντίδραση των ΗΠΑ για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού: «Είναι μια στάση που προσδιορίζεται και καθορίζεται από το γεγονός ότι – όπως εξήγησα στον κ. υπουργό – υπάρχουν 11 αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές. Επίσης εξήγησα ότι ουδείς από τους καταδικασθέντες που θα εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος υπό άλλες συνθήκες , δηλαδή στο σπίτι του με τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος».

 «Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα ζητήματα της τρομοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος προσκάλεσε τον κ. Κέρι να έρθει στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα παρέμβουν υπέρ της Ελλάδας για θέματα οικονομίας, απάντησε: «Νομίζω ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της γύρω περιοχής και με αυτό το κριτήριο συζητούν με όλους.

 

 

Δείτα τα βίντεο του enikos.gr

  

 

Διαβάστε επίσης

Κυβερνητικές πηγές: Εμείς έχουμε δύο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία

Αμερικανός πρέσβης: Mη φιλική πράξη για τις ΗΠΑ η πιθανή απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ