Κοτζιάς: Δεν είμαστε της φάπας…

«Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια…», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «η Τουρκία μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο “φάπες”; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε».

Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου υπογράμμισε ότι έχει εισηγηθεί τη σύσταση επιτροπής σοφών για το θέμα και υπογράμμισε ότι «στο δεύτερο μνημόνιο έγινε ένα βασικό λάθος; Μια υποχώρηση; Πείτε το όπως θέλετε. Προβλέπει ότι τα λεφτά που παίρνουμε ως χρέος δεν συμψηφίζονται με παλιότερα χρέη. Αυτό είναι λάθος».

«Αν δεν αναγνώριζαν το χρέος οι Γερμανοί, δεν θα μας ζητούσαν να υπάρχει αυτή η ειδική ρήτρα περί μη συμψηφισμού» πρόσθεσε ο υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Θα παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας της ασφάλισης – ΦΩΤΟ

Κουτσούμπας: Απόκλιση της κυβέρνησης από τις προεκλογικές εξαγγελίες

Συνάντηση του Τσίπρα με την γερμανίδα ευρωβουλευτή Σκα Κέλερ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ