Κόντρα Βελόπουλου-Βούτση στη Βουλή για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Κυριάκου Βελόπουλου και του Νίκου Βούτση στη Βουλή, με αφορμή την αναφορά που έκανε προχθές στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος προειδοποίησε για “αιματοχυσία” σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και την χρήση της λέξης “λαθρομετανάστες”.

Στην τοποθέτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “σε αυτή την αίθουσα η ρητορική περί λαθραίων ανθρώπων, λαθροεισβολέων και λαθρομεταναστών, επί τετραετία και όχι επειδή ήταν άλλος ο συσχετισμός δυνάμεων μέσα στη Βουλή, κοινή συναίνεση από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, είχε τεθεί εκποδών”.

Αναφερόμενος στα τελευταία περιστατικά που έγιναν στη Μυτιλήνη, ο Νίκος Βούτσης τόνισε: “είδατε προχθές τάγματα εφόδου, την ίδια ώρα που η δική της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται και σε δύο μήνες τελειώνει. Αυτοί που είχαν την πατέντα των ταγμάτων εφόδων με 82 περιστατικά το 2011, 2012 και 2013. Τότε δεν ασχολούμασταν εδώ μέσα και έπρεπε να δολοφονηθεί Έλληνας και έπρεπε και το Παγκόσμιο Ισραηλιτικό Συμβούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ήταν εκεί ο κύριος Σαμαράς, να θέσουν ζήτημα για να ξεκινήσει η διαδικασία σε σχέση με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής”.

Συμπλήρωσε, δε, ότι “την ίδια ώρα λοιπόν που εξελίσσεται αυτή η δίκη το να εμφανίζονται ξανά τάγματα εφόδου ακροδεξιών, τους οποίους δήλωσε και ο δήμαρχος της Μόρια ότι δεν ήξερε κανέναν από αυτούς. Είχαν έρθει απέξω και τρομοκρατούσαν όχι μόνο μετανάστες και πρόσφυγες αλλά τους ίδιους τους κατοίκους και απειλούσαν όλα τα μαγαζιά, στα οποία προηγούμενα σύχναζαν εκεί και πρόσφυγες και μετανάστες”.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Βούτσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα να “μην δίνουμε με τη ρητορική μας εδώ μέσα, τροφή σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, πάνω στο οποίο πονάνε και οι τοπικές κοινωνίες. Αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τους διεθνείς κανόνες και τις δεσμεύσεις της χώρας.Μην δίνουμε τροφή σαν αυτά που ακούστηκαν και προχθές εδώ ότι θα χυθεί αίμα. Θα χυθεί αίμα ακούστηκε από τον ίδιο τον συνάδελφο από την Ελληνική λύση που είχε αυτή τη ρητορική”. “Δεν είμαστε πάνελ, δεν είμαστε παρουσιαστές, δεν είναι κανάλια. Το ‘θα χυθεί αίμα’ όταν ακούγεται μέσα στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρίσκει αυτιά που το ακούν είτε γιατί είναι σαλεμένα μυαλά είτε γιατί έχουνε ρατσιστικές αντιλήψεις. Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά. Με συγχωρείτε για την παρέμβαση αλλά επειδή ο κ. Βελόπουλος ευθέως ζήτησε αντίκρουση στις απόψεις του, ήταν υποχρέωσή μου να παρέμβω”, τόνισε ο κ. Βούτσης.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε πως επειδή ο ίδιος έζησε μετανάστης στο εξωτερικό “υποδείξεις για νομιμότητα και για μετανάστευση δεν μπορώ να δεχτώ”.

Απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και απαντώντας σχετικά με τον όρο “λαθρομετανάστες”, σχολίασε πως επειδή ο ίδιος σπούδασε Φιλοσοφική η λέξη “λαθρομετανάστες” είναι υπαρκτή, όπως λαθραναγνώστης και λαθρεπιβάτης, όπως είπε. “Δεν υπάρχουν καλές ή κακές λέξεις ή βρώμικες λέξεις, υπάρχουν βρώμικα μυαλά. Φοβάστε τις λέξεις, δυστυχώς το λέω αυτό”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

“Η Δημοκρατία δεν έχει απαγορεύσεις θα λέει ο καθένας ό,τι θέλει με τρόπο κομψό, χωρίς φασισμούς, χωρίς ναζισμούς”, είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να καταλήξει πως σε ό,τι αφορά στα τάγματα εφόδου, “κανείς εξ’ ημών δεν φοράει κράνη ούτε κρατάει ρόπαλα, διότι για εμάς η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα σπάει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ