Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Γεωργιάδη και Δρίτσα – Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε τη σελίδα που “έλειπε” για Novartis

Για άλλη μια μέρα ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή. Η κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, όταν ο δεύτερος, που ήταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου, ενώ η ΝΔ και τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν έστησαν την σκευωρία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής είπε ότι στο εξής θα καταθέτει αγωγή προς όσους επιμένουν να τον εμπλέκουν με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης Novartis. “Aπό αυτήν την ομιλία και μετά όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή το ίδιο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να με παρουσιάζει ως ύποπτο ή ως ένοχο για τη Novartis θα κάνω κατευθείαν αγωγή, θα με βρίζετε όσο θέλετε αλλά όχι τζάμπα από εδώ και μπρος” είπε και στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα σημείωσε:

“Αυτό δεν είναι πολιτική σύγκρουση, είναι εχθροπάθεια, είναι μίσος, είναι εξόντωση. Κατέθεσα χθες στη Βουλή την πράξη αρχειοθέτησης. Ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω; Όχι. Μόνος μου το έκανα. Υπήρχε τρόπος νόμιμος να την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, απαγορεύεται… Καταθέτοντάς το μεταξύ της προτελευταίας και της τελευταίας σελίδας υπάρχει πάνω πάνω μια μικρή μισή γραμμή, γιατί ο γραμματεύς του δικαστηρίου που μας το έδωσε όταν σκάναρε τη σελίδα είχε μια μικρή σειρά. Σας τη δίνω και ολόκληρη για να δείτε ότι δεν λείπει καμία σελίδα. Έλειπε μισή γραμμή. Αυτή η γραμμή προκάλεσε!” είπε οκ. Γεωργιάδης και κατέθεσε τη σελίδα που έλειπε.

“Κύριε Δρίτσα για όνομα, ως πού θα φτάσει η ανθρωποφαγία σας εναντίον μου!” ξέσπασε και αναφέρθηκε στο πόθεν έσχες του. “Ο ΣΥΡΙΖΑ με δικό μου αίτημα ήλεγξε το πόθεν έσχες μου, επί ΣΥΡΙΖΑ επί προεδρίας της επιτροπής πόθεν έσχες κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Τη γνωρίζετε; Είναι φίλη μου;” Έχει λόγο η κυρία Χριστοδουλοπούλου να συγκαλύψει τον Άδωνι Γεωργιάδη;  Δεν γνωρίζετε από την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι αφού ήλεγξε το πόθεν έσχες μου η επιτροπή είπε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο πόθεν έσχες του κυρίου Γεωργιάδη;  Το γνωρίζετε, αφού εσείς ήσασταν πλειοψηφία” σημείωσε και  σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα είπε:

Το πόθεν έσχες μού το ελέγξατε, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, μου είπατε εντάξει. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ είπατε προηγουμένως ότι κάνατε προκαταρκτική και τα στείλατε στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα, κύριε Δρίτσα;  Με κατηγορήσατε, με στείλατε στη δικαιοσύνη, απεφάνθη η δικαιοσύνη. Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου, σας έδωσα τις καταθέσεις μου. Τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην το ξαναπείτε ποτέ, μπορείτε να μου πείτε; Και μη μου πείτε πάλι ίσες αποστάσεις εσείς, σε αυτά. 

Λοιπόν, ακούστε, εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Εδώ δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια, εδώ έχουμε θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών σε δικαστήριο για να κριθεί κάποιος ένοχος. Έχουμε τέτοιες φιλοσοφίες. Έτσι πορευτήκαμε. Με αυτές έχουμε φτιάξει αυτό το κράτος και αυτή την κοινωνία.  Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά να τα καταργήσουμε όλα; Θέλετε;”.

Αργότερα τόνισε: “Ποτέ δεν θέλατε να ακούσετε τίποτα απ’ όσα λέω, διότι από την αρχή ο μόνος σας στόχος σας ήταν να με καταστρέψετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ η αθωότητα ή η ανοχή μου. Σας ενδιέφερε μόνο η καταστροφή μου. Το ότι από προχθές όλοι εσείς περνάτε ό,τι περνάτε στο διαδίκτυο στη Βουλή συμβαίνει γιατί έχετε πάθει βέρτιγκο που δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε. Πολιτικά κάποτε μπορεί να με καταστρέψετε αν με αντιμετωπίσετε πολιτικά. Ποινικά πάντα θα χάνετε γιατί είμαι ακέραιος. Αυτή είναι η πραγματικότητα!” είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια απαντώντας επί προσωπικού ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

“Μην με αναγκάσετε να ανεβάσω τώρα, να καταθέσω στη Βουλή από «avgi.gr» και από «Documento»: «Πήρε λεφτά από τον ΣΚΑΪ ο Γεωργιάδης». Εντάξει, είπαμε. Έχει γίνει γκροτέσκο αυτή η ιστορία. Λοιπόν, με τη σειρά. Ήρεμα και με τη σειρά. Κατ’ αρχάς είπατε πως ό,τι ξεκινάει με οργή καταλήγει με ντροπή. Πριν ο κύριος Δρίτσας μου φάνηκε πολύ οργισμένος. Λέτε να καταλήξει με ντροπή; Ο διπλανός σας ήταν. Δεν τον είδατε οργισμένο πριν;  Μόνο εγώ τον είδα; Δηλαδή πρέπει να ντρέπεται ο κύριος Δρίτσας, αυτό είπατε προ ολίγου; 

Δεν απείλησα εσάς προσωπικά. Απείλησα τον οποιονδήποτε θα συνεχίσει και μετά την οριστική πράξη αρχειοθετήσεως για τις καταγγελίες εναντίον μου να με παρουσιάζει ως ύποπτο και ως ένοχο.  Τελεία. Αν έχετε να μου υποδείξετε έναν άλλον πολιτισμένο τρόπο για να το σταματήσω ευχαρίστως.  Δεν έχω άλλο πια γιατί αυτό που πρέπει να γίνει έχει γίνει από τη δικαιοσύνη, δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Το ξεκαθάρισα.

Λοιπόν, προς τον κ. Δρίτσα τώρα με τη σειρά. Καταρχάς όλα όσα είπατε για την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου για το πόσο εργατική, πόσο ακέραια, πόσο δεινή νομικός, όλα αυτά που είπατε επιβεβαιώνουν πόσο καθαρός είμαι. Και επαναλαμβάνω, εχθές το κόμμα σας έβγαλε ανακοίνωση για το πόθεν έσχες μου. Το πόθεν έσχες μου σας είπα ελέγχθηκε από τη σύντροφό σας στη ζωή και τους αγώνες που είναι αυτή που μου είπατε. Το δέχομαι. 

Ξαναρωτάω, αφού η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ακεραία, έντιμη καλή επιστήμονας, ικανή κλπ. και είπε ότι το πόθεν έσχες του Γεωργιάδη είναι ακέραιο σαν διαμάντι έχει λόγο για αυτό να αμφιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή δεν εμπιστεύεται την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου; Αυτό σας είπα. Είναι τόσο απλό. Εάν δεν το καταλαβαίνετε, λυπούμαι” και πρόσθεσε:

Ποτέ δεν θέλατε, όμως, να ακούσετε τίποτα από όσα λέω διότι από την αρχή ο μόνος σας στόχος ήταν να με καταστρέψετε. Δεν σας ενδιέφερε ποτέ η αθωότητα ή η ενοχή μου. Σας ενδιέφερε μόνο η καταστροφή μου. Και θα σας πω και κάτι, κύριε Δρίτσα. Πολιτικά κάποτε μπορεί να με καταστρέψετε αν με αντιμετωπίσετε πολιτικά. Ποινικά αν αποφασίσετε να με καταστρέψετε πάντα θα χάνετε γιατί είμαι ακέραιος, αυτή είναι η πραγματικότητα” επεσήμανε. 

Δρίτσας: Τη σκευωρία “έστησαν” τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Δρίτσας αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis και είπε: “Κύριε Γεωργιάδη, το βράδυ που μίλησα στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας επικαλέστηκα την ιδιότητά μου ως προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής και είπα θα μελετήσω την πράξη αρχειοθέτησης και τότε θα μιλήσω. Δεν την έχω μελετήσει ακόμη και καλό θα είναι -γιατί αναφέρθηκε ότι λείπει μια σελίδα, καλό θα είναι η σελίδα που λείπει να τη συμπληρώσετε.

Και εσείς κ. Γεωργιάδη και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και οι βουλευτές της ΝΔ και οι περίφημοι ρεπόρτερ του δικαστικού ρεπορτάζ και των κλάδων και των διάφορων συστημικών ΜΜΕ γνωρίζουν ότι η Βουλή παρέλαβε μία δικογραφία στην οποία αναφέρονταν όντως και δέκα πολιτικά πρόσωπα είτε σε έγγραφα είτε σε καταθέσεις μαρτύρων προστατευομένων μαρτύρων, είτε σε άλλες εκθέσεις… Είχε δικαίωμα η τότε πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές να τη βάλουν στο ντουλάπι;” είπε οκ. Δρίτσας και πρόσθεσε:

“Μελετώντας όλοι οι βουλευτές που υπογράψαμε, είπαμε υπάρχει πρόβλημα αδικήματος απιστίας, διαπράξεων ή παραλείψεων ζημίας του Δημοσίου δυστυχώς παραγεγραμμένο και άρα δεν προτείνουμε στη Βουλή να συγκροτήσει Προανακριτική για την απιστία διότι δεν έχει πλέον αντικείμενο… Μιλάμε για την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε και επεσήμανε ότι η Επιτροπή συγκροτήθηκε για να ελέγξει το ενδεχόμενο αδίκημα της δωροδοκίας “και εκεί όχι πρώτη φορά, δεν το ανακαλύψαμε ad hoc, ήταν η πάγια άποψή μας, διατυπώσαμε την επιστημονική άποψη, τεκμηριωμένη, πάρα πολύ καλά, ότι τα αδικήματα όπως είναι η δωροδοκία δεν μπορεί να θεωρούνται όπως προβλέπει κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος κατά την τέλεση των καθηκόντων των υπουργών. Γι’ αυτό δεν μπήκαμε στην ουσία και το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη. Μόλις έγινε η Επιτροπή, ποιος σεβάστηκε τη Δικαιοσύνη και ποιος δεν τη σεβάστηκε; Ξέσπασε ο ορυμαγδός της δήθεν σκευωρίας.

Εσείς είστε οι σκευωροί από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κατά το Σύνταγμα, τους νόμους και τον κανονισμό της Βουλής τη δεσμευτική του υποχρέωση με άψογο τρόπο. Προφανώς, ενώ όσο για τον ισχυρισμό του κ. Γεωργιάδη ότι παραιτείται από το προνόμιο της δίωξης ή μη δίωξης λόγω παραγραφής ρε Γεωργιάδη όχι θεατρινισμοί σε τόσο σοβαρά θέματα. Γνωρίζετε ότι είτε παραιτείστε είτε δεν παραιτείστε η κρίση της δικαιοσύνης για ένα είναι κρίση δημόσιας τάξης και δεν εξαρτάται από τον ελεγχόμενο ή από τον κατηγορούμενο ή από οποιονδήποτε άλλο. Η υπόθεση Novartis δεν μπόρεσε πρωτίστως να διερευνηθεί ούτε από τη Δικαιοσύνη ούτε που υπήρχαν αναφορές στη δικογραφία δεν έχω δικαίωμα να κάνω χρήση των στοιχείων αυτών, είναι θέμα προς διερεύνηση. Αν αποδειχθεί, αν  διασταυρωθούν λογαριασμοί είναι άλλο θέμα. Αυτό είναι το σκάνδαλο Νovartis, αυτή είναι η σκευωρία” είπε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Στη συνέχεια, κ. Δρίτσας έσπευσε να υπερασπιστεί με ένταση τη σύντροφό του Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας μεταξύ άλλων “όχι γιατί είναι σύντροφός μου στους αγώνες και τη ζωή αλλά επειδή είναι αδέκαστος ανεπηρέαστος άνθρωπος με και βαθιά νομική γνώση, με μεγάλη υπευθυνότητα με εργασιομανία για όσα κάνει και με εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή τη γυναίκα και πολιτικό, αυτή τη βουλευτή εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη μια μέρα;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ