Κόντρα ΝΔ-Καμμένου για τα “γαλάζια” δάνεια

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και των ΑΝΕΛ για το ζήτημα των “γαλάζιων” δανείων που επανέφερε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη το απόγευμα προκαλώντας -όπως είπε- τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει μέχρι το πρωί της Πέμπτης τι λέει η απόφαση 2674 του 2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών με εναγόμενη τη Ν.Δ και ενάγουσα τράπεζα. “Και να πει τι κυκλώματα έχει κινητοποιήσει για να μην γίνει η κατάσχεση που προβλέπι αυτή η απόφαση. Αν δεν το κάνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο θα το κάνουμε εμείς” είπε ο κ. Καμμένος.

Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έχοντας ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία υποστήριξε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εκείνος που έχει ευθύνες είναι στέλεχος της ΝΔ και μέλος του διπλωματικού σώματος, ο οποίος με προσωπικά τηλεγραφήματα πήγε να τινάξει την ιστορία στον αέρα”.Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Καμμένος επανήλθε,υποβάλλοντας στον κ. Μητσοτάκη πέντε ερωτήματα:

“Κύριε Μητσοτάκη έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμόν 2674 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με ενάγουσα συστημική τράπεζα και εναγόμενη τη Νέα Δημοκρατία;

Δεύτερο ερώτημα: Η απόφαση αφορά τη διεξαγωγή της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια των κομμάτων; Υπάρχει στο φάκελο της εισαγγελικής έρευνας; Αν όχι, ποιοι την έχουν αποκρύψει μέχρι σήμερα; Τα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας ποια είναι ακριβώς; Αυτά που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη απόφαση; Ή υπάρχουν και άλλα ποσά από άλλες τράπεζες;

Τρίτο ερώτημα: Γιατί καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση, που μπορεί να επιβληθεί με αυτή την απόφαση, για δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, που πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Ποιοι φροντίζουν για την καθυστέρηση των απαιτήσεων αυτών; Υπάρχουν ευθύνες για αυτούς; Και αν υπάρχουν, θα καταλογιστούν;

Τέταρτο ερώτημα: Την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τις κατασχέσεις των τραπεζών, είτε ως επιχειρηματίας, που για επιχειρηματικά δάνεια των 5000 ευρώ κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται άνθρωποι, είτε με κατασχέσεις περιουσιών για 1500 και 2000 ευρώ, είναι δυνατόν να πάρει στην πλάτη τα 150 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία υπάρχει τελεσίδικη απόφαση;

Πέμπτο ερώτημα: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει, μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, τη σύσταση fund για την εξαγορά της απαίτησης του δανείου, έναντι ευτελούς ποσού, με ζημιά της τράπεζας, αλλά και του ελληνικού λαού, που έχει πληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;».

Εν κατακλείδι, «το δάνειο αυτό, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απόφασης, είναι αρρύθμιστο, γιατί αλλιώς η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα είχε καταψηφιστική διάταξη», σημειώνει ο κ. Καμμένος καταλήγοντας στή δήλωσή του «σήμερα δημοσιοποιώ την τελευταία σελίδα της απόφασης. Από τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε νέες αποκαλύψεις, εάν συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία να μην απαντά.

Η απάντηση της Πειραιώς

Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση – απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Πάνο Καμμένο.

Και καταλήγει: «Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της. Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος».

Νέα ανακοίνωση ΑΝΕΛ

«Στην πολιτική, το οριστικό τέλος το δίνει ο ελληνικός λαός. Μέχρι τώρα, ο κ. Καμμένος, χωρίς να αποτελεί μέλος μιας πολιτικής οικογένειας, εκλέγεται βουλευτής από το λαό τα τελευταία 25 χρόνια. Χωρίς, λοιπόν, πολιτικό pedigree και με απόλυτη ψυχραιμία συνεχίζει στον πολιτικό βίο, χωρίς σπόνσορες, κουμπάρους εφοπλιστές και νταβατζήδες», αναφέρει η απάντηση των ΑΝΕΛ στη ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Η Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε ο κ. Καμμένος, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία του υιού Παπαντωνίου, του Άδωνη και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου… Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η Νέα Δημοκρατία του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ προσθέτει: «Θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δάνεια. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που «σκότωσε» ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόδωσε τον σημερινό αρχηγό της και σήμερα είναι ο πραγματικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας.

Και καταλήγει: Επί του προκειμένου, για τα ερωτήματά μας, ο κ. Κούλης Μητσοτάκης δεν απαντά τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός Μητσοτάκη και ενός Κούλη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ