Κόντρα Μπακογιάννη – Ραγκούση: «Θα μου κάνετε μάθημα για την Θράκη εσείς;»

Κόκκινο χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση για τα ζητήματα της Θράκης μετά την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ντόρας Μπακογιάννη ότι εκβίασε τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην πρόσφατη επίσκεψη της στον νομό.

ΣΥΡΙΖΑ: «Φθηνά προεκλογικά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι ακυρώνει την μειονοτική πολιτική της χώρας των τελευταίων τριών δεκαετιών. «Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν εκβιασμό να γίνεται μπροστά σε 15 τηλεοπτικά κανάλια; Οι εκβιασμοί δεν γίνονται έτσι», είπε στον ΑΝΤ1 η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και συνέχισε: «Εγώ έχω μία μακροχρόνια σχέση με την μειονότητα πάνω από 30 χρόνια. Ανεβαίνω και κατεβαίνω τα βουνά της Ροδόπης και της Ξάνθης. Τους ξέρω παρά πολύ καλά και τους αγαπώ παρά πολύ. Και αυτό που πήγα και τους είπα είναι ότι χρειάζεται αυτή η σχέση εμπιστοσύνης με την ΝΔ να αποδειχθεί και στην κάλπη».

Για «εκβιασμούς» στη μουσουλμανική μειονότητα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Ντόρα Μπακογιάννη

«Με πολύ μεγάλη λύπη είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώνει 30 χρόνια μειονοτικής πολιτικής με τις τελευταίες του επιλογές. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρετικούς βουλευτές στην μειονότητα. Είχε τον Μουσταφά Μουσταφά έναν διακεκριμένο Έλληνα βουλευτή. Η Αριστερά είχε τις απόψεις της επί παρά πολλά χρόνια. Αυτό που συνέβη τώρα ήταν κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Πρωτοφανές κατά τη γνώμη μου», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «του κακοφάνηκε του ΣΥΡΙΖΑ και καλά έκανε και του κακοφάνηκε γιατί φαίνεται ότι το μήνυμα περνάει στην μειονότητα».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για έναν πρωτοφανή εκβιασμό που παραβιάζει το Σύνταγμα. «Αυτός ήταν ένας πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρονικά ωμός, δημόσιος εκβιασμός. Πράγματι έγινε μπροστά στις κάμερες. Και έγινε μπροστά στις κάμερες για να μεταδοθεί στο σύνολο της μειονότητας», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Σε αυτό το σημείο οι τόνοι ανέβησαν καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε από την Ντόρα Μπακογιάννη να πει συγγνώμη για τις δηλώσεις της στην Θράκη. «Δεν σας αξίζει να παίρνετε πάνω σας τέτοια συμπεριφορά πολιτικού κόμματος (…) Τους μιλούσατε με την αυθάδεια, την αλαζονεία αυτού που θα συμβεί στον ελληνικό λαό αν μείνετε με τα αποτελέσματα του Μάϊου, δηλαδή παντοδύναμοι», υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Θα μου κάνετε μάθημα για την Θράκη εσείς;», είπε στον Γιάννη Ραγκούση η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο νομός Ροδόπης «τους έκατσε στο στομάχι γιατί δεν έγινε μπλε. Αυτή η είναι η αλαζονεία της ΝΔ που θέλει να είναι παντοδύναμη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για την πολιτική που εφάρμοσε στην Θράκη. «Επειδή φάγατε 20 μονάδες στο κεφάλι γι’ αυτό είμαστε παντοδύναμοι;», αναρωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ