Κωνσταντοπούλου στον Realfm 97,8 για Δρίτσα: Δηλώσεις τύπου καφενέ που αποπροσανατολίζουν

“Είμαστε σε μια φάση της εξέλιξης της πανδημίας που πρέπει να αντλήσουμε συμπεράσματα και να κάνουμε αποτιμήσεις. Υπάρχει αναγκαιότητα, και δεν καλύφθηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις, να αναληφθούν πρωτοβουλίες κυβερνητικές σε ένα επίπεδο αντιμετώπισης της πανδημίας και αξιόπιστες απάντησης της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων και της πληρότητας των κλινών ΜΕΘ” είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θα περίμενα να μην ακούμε μια επανάληψη των ανακοινώσεων στο μοτίβο που ξεκινήσαμε πριν από έναν χρόνο” συμπλήρωσε.

“Θα περίμενα επίσης μέτρα με σοβαρή διάρκεια και όχι κάθε πέντε ημέρες. Επιπλέον μέτρα μακροπρόθεσμα που θα θωρακίσουν την κοινωνία απέναντι σε αυτή τη δοκιμασία” υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ πιο ενισχυμένη θέση” σημείωσε.

“Eπειδή έχουν υπάρξει και κάποιες δηλώσεις προκλητικές, ανιστόρητες και αποπροσανατολιστικές, μιλάω και για την δήλωση του κ. Δρίτσα, εδώ πέρα δεν παίζεται μια ιδεολογική μάχη ούτε θα δεχθώ εγώ ποτέ ότι εκπροσωπούν οι δολοφονίες οποιαδήποτε ιδεολογία. Το να γίνονται δηλώσεις τύπου καφενέ, που υποβαθμίζουν και τη σοβαρότητα κάποιων εγκλημάτων και πράξεων και αποπροσανατολίζουν σε σχέση με το ζητούμενο, δεν είναι το ζητούμενο κάποιος να καταδικάσει τις πράξεις Κουφοντίνα, ούτε κάποιος να τις υιοθετήσει και να τις υποστηρίξει, για αυτά απεφάνθη η δικαιοσύνη. Το να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, πραγματικά τορπιλίζει την πιθανότητα και η κοινωνία με μια νηφαλιότητα και ψυχραιμία να δει το πραγματικό ζήτημα, το οποίο είναι αν έχουμε κράτος δικαίου και όχι να κάνει ο ένας ή ο άλλος την αναθεωρημένη ιστορική του αποτίμηση” ανέφερε σχετικά με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ