Κόκκαλης: Η κυβέρνηση πέτυχε την δήλωση της Κομισιόν για την προστασία της φέτας

«Η φέτα είναι εθνικό προϊόν. Δυστυχώς η συμφωνία μεταξύ Καναδά και Ε.Ε έκανε μεγάλη ζημιά στους παραγωγούς και σε αυτούς που ασχολούνται με το γάλα, δήλωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, από την Λάρισα όπου βρίσκεται και συμμετέχει σε ενημερωτική εκδήλωση για την φέτα, στο ξενοδοχείο «Imperial».

Ο Βασίλης Κόκκαλης αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα της φέτας είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική κυβέρνηση, έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα και πέτυχε την δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα τύχει της ίδιας προστασίας νομικής με τα άλλα προϊόντα».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που ήδη έχουν προγραμματίσει οι αγρότες πριν τα Χριστούγεννα, ο Βασίλης Κόκκαλης είπε χαρακτηριστικά: «Η πόρτα του υπουργείου για εμένα, για τον Ευάγγελο Αποστόλου και τον Γιάννη Τσιρώνη, θα είναι όλη την ημέρα ανοιχτή για διάλογο»

Να σημειωθεί, πως η εκδήλωση που συμμετέχει ο Λαρισαίος υφυπουργός το βράδυ της Παρασκευής, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το θέμα της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συνδέεται με την ανάγκη υπερεντατικοποίησης των προσπαθειών για την κατοχύρωση της ταυτότητας της φέτας, καθώς και τη δημιουργία αντίστοιχης διεπαγγελματικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη από την Κομισιόν για το γιαούρτι και τη φέτα

Aυτή είναι η νοθευμένη φέτα που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ – ΦΩΤΟ

Κόντρα Μαριά – Κομισιόν στην Ευρωβουλή για την ελληνική φέτα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.