Κικίλιας στον Realfm 97,8: Είμαστε το 5ο παγκόσμιο brand στον τουρισμό – Τι απάντησε για την κρίση στην Ουκρανία

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “βλέπω δύο σημεία παγκόσμιας αστάθειας, τα οποία συνυπολογίζουμε. Το πρώτο είναι αν και εφόσον υπάρξει άλλη μετάλλαξη και πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και το δεύτερο έχει να κάνει με την κρίση στην Ουκρανία που έχει δύο άξονες. Ο ένας είναι οι επισκέπτες από την Ρωσία και την Ουκρανία – τα έσοδα από αυτούς προ της πανδημίας ήταν μισό δισ. ευρώ και ο άλλος έχει να κάνει με τις επιπτώσεις στον ενεργειακό τομέα, που έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου και από το υπουργείο Οικονομικών να συνυπολογιστούν. Δηλαδή τιμές εισιτηρίων, κόστος ενέργειας για τα ξενοδοχεία και πιθανά πώς θα επηρεάσει αυτό τις αλλαγές στις τιμές και τα πακέτα παγκοσμίως”.

Ερωτηθείς αν θα επηρεάσουν την τουριστική κίνηση απάντησε ότι “και από την εμπειρία μου στον χειρισμό της πανδημίας, θέλω να συστήσω σε όλους ψυχραιμία και ανάλυση των στοιχείων και της κατάστασης και λιγότερα λόγια. Προφανώς οι ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό είναι πάρα πολύ θετικές”.

“Τα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό για το 2021, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, είναι 10,65 δισ. ενώ είχαν προϋπολογιστεί 6 δισ. Αυτό έχει να δείξει ότι είναι προφανές ότι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο η χώρα πέτυχε και αύξησε τα έσοδά της. Επίσης για την κρουαζιέρα να πω στην κ. Νοτοπούλου πως ο ΟΛΠ, όχι εγώ, και ο ΟΛΘ ανακοίνωσαν αντιστοίχως, 189% αύξηση ο ΟΛΘ για το 2022 και 115% ο ΟΛΠ στην κρουαζιέρα” σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

“Είμαστε το 5ο παγκόσμιο brand στον τουρισμό. Γίνονται προσπάθειες και όντως – είναι απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου – θα υπάρξει οργανωμένος τρόπος με τον οποίο θα προσεγγίζουν την Μύκονο και την Σαντορίνη τα κρουαζιερόπλοια για να προστατευτεί η ποιότητα του τουρισμού” τόνισε.

“Θα πάμε με όσα λένε οι επιστήμονες. Έπειτα από 2,5 χρόνια, βαίνουμε σε μείωση των πρωτοκόλλων και τον μέτρων πάντα λελογισμένα” σχολίασε για την πανδημία.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ