Κεφαλογιάννης: Πρέπει να βρεθεί ισορροπία με την τρόικα

Κεφαλογιάννης: Πρέπει να βρεθεί ισορροπία με την τρόικα 

 

«Πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία για να μην καταρρεύσουν οι δομές στην Ελλάδα και να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. Είναι δύσκολη η ισορροπία με την τρόικα», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, o Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Μ. Κεφαλογιάννη:

-Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πρέπει να κάνουμε όσα δεν κάναμε 30 χρόνια, ακόμα και αν δεν υπήρχε η τρόικα.  Πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία για να μην καταρρεύσουν οι δομές στην Ελλάδα και να ξεπεράσει η χώρα την κρίση. Είναι δύσκολη η ισορροπία. Πρέπει να διαπραγματευτούμε. Αυτοί που συντάσσουν τις εκθέσεις, δυστυχώς για εμάς, είναι αξιόπιστοι στην Ευρώπη.

-Γίνονται λάθη από αυτούς που ελέγχουν την ελληνική πορεία των οικονομικών, αλλά πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τεράστιες θεσμικές αλλαγές.

-Η Ευρώπη, λόγω της διεθνούς κρίσης θα πάρει μία μεγάλη στροφή. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι στο σκληρό πυρήνα αυτών των χωρών.

-Για τους επιόρκους: Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και δεκαετίες. Αλλά συνδικαλιστικές ήλεγχαν εργαζόμενους, από την δεκαετία του 1980. Και φτάσαμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα.

-Για τις απολύσεις που ζητά η τρόικα: Δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

-Πρέπει να συζητήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για το τι θα κάνουμε με τις επενδύσεις. Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να «σκοτώνει» τις επενδύσεις. Δεν δημιουργούνται έτσι επενδύσεις. Δεν μπορούμε να μαζέψουμε έτσι έσοδα.

-Για τον ΦΠΑ εστίασης: Θα γίνει, αρχίζει η τρόικα και το καταλαβαίνει.

-Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει τον παλαιοκομματικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακούστε το ηχητικό: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ