Κεδίκογλου:Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού

Κεδίκογλου:Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού

 

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξουδετερώσει την ύφεση και να μεταμορφώσει τη χώρα, κάνοντας μεταρρυθμίσεις παντού, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε ομιλία του, ενώπιον 36 Ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Στην εκδήλωση που είχε τη μορφή γεύματος, ο κ. Κεδίκογλου μίλησε για την «ανάκτηση της αξιοπιστίας» και την «απομάκρυνση της δραχμοφοβίας», που πέτυχε η Ελλάδα μετά το πράσινο φως για τη δόση και τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι να δημιουργήσουμε «μια νέα ανταγωνιστική και μοντέρνα οικονομία».

«Χτυπάμε τις στρεβλώσεις παντού, αυτό είναι το πρόσταγμα που έδωσε ο πρωθυπουργός», είπε και έκανε ειδική αναφορά «στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών, στην αγορά εργασίας, στην αγορά κεφαλαίου, στη δημόσια τάξη και στη γραφειοκρατία».

Ο κ. Κεδίκογλου έδωσε έμφαση στην ανάγκη διατήρησης της «κοινωνικής συνοχής» με όπλο την καταπολέμηση της ύφεσης, ποντάροντας στις εξοφλήσεις των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, στο ξεπάγωμα του ΕΣΠΑ, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που θα φέρει πίσω καταθέσεις και επενδύσεις.

«Τώρα είναι ώρα σκληρής δουλειάς για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία και να πατάξουμε τη διαφθορά», τόνισε.

Επέμεινε στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το επενδυτικό περιβάλλον, μειώνοντας, τον χρόνο, τη γραφειοκρατία (one stop shop) και το χρόνο (fast track) για την προσέλκυση των επενδυτών.

Ειδική μνεία έκανε και στο φορολογικό νομοσχέδιο, στόχος του οποίου, όπως είπε, είναι να είναι «δίκαιο, απλό και σύγχρονο»,. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αποσκοπεί να διευρύνει τη φορολογική βάση, χωρίς να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο κατά 92 εκατομμύρια, ότι 869.000 οικογένειες με ένα και δύο παιδιά θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα ότι επίσης για πρώτη φορά θα φορολογηθούν οι αγρότες – από το 2014 – με στόχο το μαύρο χρήμα των μεσαζόντων και ότι μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων από 40% στο 32,8%».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ