Κατερίνα Λάσπα: Έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις της για τις Drag Queens και τα παιδιά

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Κατερίνας Λάσπα για τις drag queen που διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Παιδιά άκουσαν παραμύθια από Drag Queen

Η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έγραψε στο Instagram, «Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Ο καθένας, ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Η εκδήλωση σε παιδικό σταθμό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (30/12), με πρωτοβουλία από το «Thessaloniki Pride» και τις «Οικογένειες με Ουράνιο Τόξο».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου «ξαναχτυπά»: Μακριά οι drag queens από τα παιδιά μας – Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

Το παραμύθι που διαβάστηκε ήταν… «H Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα».

Λάσπα- drag queens

Η αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών το οποίο τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως «αθλιότητα»  τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens.

«Ο καθένας ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

drag queen- παραμύθι

«Βολές» από τον Γιάννη Βήκα

«Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας και συμπλήρωσε:

«Όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους.

Όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κα Λάσπα λοιπόν. Για την ιστορία, το κόμμα εκπροσωπήθηκε θεσμικά στην εκδήλωση όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά, από τη Βάσια Μαδέση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ