Καταδίκη της δολοφονίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Καταδίκη της δολοφονίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τη στυγερή δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον βαρύ τραυματισμό του τρίτου, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο Αττικής.

Με ψήφισμά του που εγκρίθηκε αργά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι, όπως με σαφή τρόπο διατύπωσε στο ψήφισμά του μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την άσκηση βίας ανεξαρτήτως ιδεολογικού περιεχομένου ή της στόχευσής της”.

Προστίθεται δε, ότι, όσοι εκπροσωπούν θεσμούς Δημοκρατίας οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους «για συνεπή και ψύχραιμη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως πολίτες» με στόχο τη συμβολή στην προάσπιση της ομαλότητας των δημοκρατικών θεσμών.

Ωστόσο, το ψήφισμα που τελικά εγκρίθηκε, δεν έτυχε της ομόφωνης στήριξης των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής παρατάξεων.

Ο Κωνσταντίνος Καζαντζίδης δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης (παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη») κατέθεσε ψήφισμα της παράταξής του, το οποίο και ανέγνωσε , όμως, δεν εγκρίθηκε από το Σώμα.

Ψήφισμα, το οποίο δεν εγκρίθηκε, κατέθεσε και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλονίκης» Ιωάννης Δελλής καταδικάζοντας την δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ