Κασσελάκης: Είμαι σκληρό καρύδι – Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας

Το όνειρό μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Το πρωινό» του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το όνειρό μου δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός, αλλά να προσφέρω στον τόπο.

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, είπε: «Είναι ντροπή να με κατηγορεί η κυβέρνηση για το πανό, αντί να υπάρξει μια επιτροπή στη Βουλή για να δοθούν ποινικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή μας βλέπουν πολλές μανάδες. Και ρωτώ. Σκεφτείτε να ήταν το παιδί σας, το εγγόνι σας. Πώς θα αισθανόσασταν ότι ένας Μητσοτάκης προστατεύει έναν Καραμανλή»;

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τηλεδιοίκηση και να έρθει ο νέος υπουργός και να πει υπάρχει. Υπάρχει πολιτική ευθύνη και κανείς δεν την έχει αναλάβει» είπε ακόμη ο ίδιος.

Σχετικά με το πανό είπε ότι «η ιδέα ήρθε από το γραφείο μου, εγώ το ενέκρινα. Θα μείνει μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη. Αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δικαιοσύνη για τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μεγάλες οι πληγές των συγγενών».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ερωτηθείς αν γνωρίζει τι ψήφισε (σ.σ. στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ), είπε ότι ήταν ουδέτερος. Στο αν ήταν ποτέ, όπως λέγεται “πίσω από τον Κασσελάκη” και αν τον βοήθησε, είπε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο». Ενώ πρόσθεσε: «Τον έχω δει αρκετές φορές, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, αλλά εγώ θα αποφασίζω».

Για όσα ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από το συνέδριο επισήμανε: «Όλο αυτό είναι στο παρελθόν. Εκεί είναι και το συνέδριο. Δεν σχολιάζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο. Δεν ενοχλήθηκα. Δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

Για τις Ευρωεκλογές

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Θα ξεπεράσουμε αρκετά το 17%, θέλουμε να κάνουμε την ανατροπή. Παροτρύνω όσους θέλουν να κατέβουν στις ευρωεκλογές να κάνουν αίτηση στον iSyriza. Έχω στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα βαθιά κοινωνικό κόμμα. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

«Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα – Είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας, παράλληλα, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη

«Πιστεύω ότι θα γίνω πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη.

Για τον Παύλο Πολάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη, που απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. «Έχω καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη» απάντησε, ενώ πρόσθεσε: «Έχω ένα σχέδιο, θα το εκτελέσω, προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές».

«Στην μητέρα του Παύλου βλέπω την Κρητικιά γιαγιά μου που με μεγάλωσε» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Έχουμε άλλο στυλ, αλλά ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κάνει πολλή δουλειά στη διαφάνεια και στην υγεία» είπε. «Έκανε μεγάλο λάθος» σημείωσε για τη στάση του Παύλου Πολάκη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο» ξεκαθάρισε.

Για τον Νίκο Παππά

Για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά είπε ότι θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

«Έχω τη σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση»

Έτοιμος για τη θητεία του στο στρατό δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η θητεία του θα διαρκέσει – όπως άλλωστε προβλέπεται για τους απόδημους – δύο εβδομάδες, περίπου 15μέρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μάλλον θα παρουσιαστεί στην Σπάρτη, και δήλωσε ότι «είναι τιμή μου να παρουσιαστώ».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ζητήσει ειδική μεταχείριση, στο στρατό.

Σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον αν θα καταφέρει να πείσει το στράτευμα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο να απαντά ότι αυτό θα συμβεί γιατί έχει «την σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισήμανε με αφορμή το στρατό ότι υπάρχουν πολλοί απόδημοι έξω που δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες να γυρίσουν, και τόνισε την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περιφέρειες έχουν ερημώσει.

Ερωτηθείς για το πού διαμένει με τον σύζυγό του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι μένει στο ενοίκιο αλλά ψάχνει να αγοράσει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

«Προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες στη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη»

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι πριν έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ τα νούμερα ήταν χαμηλότερα, ενώ παρατήρησε ότι το κόμμα έχει περάσει από διασπάσεις και περίοδο εσωστρέφειας. «Άρα το 17% πρέπει να μεγαλώσει. Προσκαλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξή μας και να συνεισφέρουν» τόνισε.

Ο ίδιος απάντησε και σε όσους σκέφτονται τι δουλειά είχε να έρθει στην Ελλάδα και να μπλέξει. «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχω εκτοξευθεί δημοσκοπικά, αυτή η αμφιβολία για τα κίνητρά μου» είπε. Έτσι, αναφέρθηκε εκτενώς στο τι έγινε από τον Απρίλιο του 2023 που ανακοινώθηκε στην τιμητική 9η θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι το πώς αποφάσισε να είναι υποψήφιος ύστερα από την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε δε πως έχει σημασία ότι μπορεί να είναι στη θέση που είναι «χωρίς να έχω ένα ρουσφέτι στη ζωή μου».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ