Καρατζαφέρης: «Είμαι ελεύθερος, δεν διεκδικώ τίποτα» – Τι είπε για Μητσοτάκη, Βελόπουλο και Καραμανλή

Στις επικείμενες εκλογές και τα πολιτικά πρόσωπα αναφέρθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε εκ νέου με θετικά λόγια για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκλογές 2023 – Ο Οικονόμου διέψευσε την υποψηφιότητα Καρατζαφέρη με τη ΝΔ – Τι είπε για τον Καραμανλή

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς εάν τώρα στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι αν είναι «περασμένα ξεχασμένα με τη ΝΔ» είπε: «ο χρόνος έχει γυρίσματα και οι ανάγκες απαιτήσεις. Δεν μπορούμε να μένουμε στο χθες, όταν αύριο μας περιμένει μία άλλη ζωή. Εγώ υπερασπίστηκα τα κεκτημένα».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, «ούτε ζήτησα από κανέναν, ούτε μου πρότεινε κανένας να γυρίσω στην ΝΔ. Εγώ κάνω την δουλειά μου όπως την πιστεύω. Προσπαθώ να παλιννοστήσω κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι για κάποιους λόγους αποχώρησαν. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το σερί που έχει πετύχει μέχρι τώρα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε «είμαι ελεύθερος, δεν διεκδικώ τίποτα… Ο Μητσοτάκης ”έφυγε επάνω”. Όλοι θέλουν να ελέγχουν τον Πρωθυπουργό. Εγώ λέω ότι είναι πιο δυνατός ο Πρωθυπουργός και ό,τι ήθελε προκύψει».

«Μιλάω για την βάση, όχι για κανένα πρόσωπο. Είναι άλλου δουλειά η προσέγγιση προσώπων. Εγώ θέλω να μαζέψω την βάση. Εκείνος που που για κάποιον λόγο ενοχλήθηκε και το πήρε ανάποδα. Δεν είναι αυτοί που θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Εγώ θα τους πω να πάνε να ψηφίσουν και ας ψηφίσουν ”τσουκνίδες”», συνέχισε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιος που «σας διόρισε φωνή της παράταξης», τόνισε: «Κανένας δεν με διόρισε, κανένας δεν μου το ζήτησε. Έχω μια διαδρομή πολλών δεκαετιών, μπορώ και αντέχω ακόμα. Δεν θέλω να υπάρξει κάποιο στραμπούληγμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να ανέβει η Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον οποιοδήποτε άλλο από τους υπάρχοντες σήμερα που να μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο που παίζει ο Μητσοτάκης, όπως τον παίζει».

Τι είπε για Κυριάκο Βελόπουλο και Κώστα Καραμανλή

«Με βρίσκει σύμφωνο η στροφή Μητσοτάκη προς το κέντρο, γιατί είναι όλα τα καλά στελέχη που έχουν πάει στην ΝΔ. Μπορεί κάποιος να ψέξει τον κ. Πιερρακάκη, που έχει μπολιάσει την ΝΔ;», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ενώ ερωτηθείς για τον Κυριάκο Βελόπουλο, δήλωσε πως «η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια κινέζικη φράση “αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, έστω και αν είναι τσουκνίδες”.

«Είναι μια περίοδος στην οποία πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, δεν είναι χρήσιμα τα πειράματα τέτοια ώρα», ανέφερε, λέγοντας ότι οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα για την συνέχιση της πορείας της χώρας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: «Easy come, easy go. Ας αποχωρήσει. Εγώ θα τον ήθελα να υπάρχει, όπως υπάρχει στην Βουλή. Μπορεί να μην είναι λαλίστατος βουλευτής, αλλά η παρουσία του και ο όγκος του, σηματοδοτεί κάτι. Είναι χρήσιμος».

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε «νομίζω ότι ο πλησιέστερος στην ΝΔ είναι ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει μονόδρομο την συνεργασία, γιατί μπροστά του, μετά τις εκλογές, ή θα είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ή θα πάει σπίτι του. Γιατί αν έχει δύο συνεχόμενες ήττες δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να αντέξει στο τιμόνι του κόμματός του… Δεν το εύχομαι ούτε για τον Ανδρουλάκη ούτε για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο κοντά στο υψηλό μονοψήφιο, παρά στο χαμηλό διψήφιο. Είναι ο βασικός παρτενέρ, που αν χρειαστεί μπορεί να ζητήσει η ΝΔ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ