Κικίλιας: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η ευημερία των Ελλήνων – Τι είπε για τις προκρατήσεις και την κρουαζιέρα

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι 20% πάνω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, σημειώνοντας ότι ακόμη και το τελευταίο τρίμηνο τα ταξιδιωτικά έσοδα στήριξαν τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι ο Τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας.

Όπως τόνισε, τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στις ακόμη καλύτερες επιδόσεις που αναμένονται το 2023. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη– όπου η κρουαζιέρα ήταν 10 φορές πάνω συγκριτικά με το 2019 και για το 2023 έχουν ήδη  προγραμματιστεί  τουλάχιστον 70 αφίξεις από 13 εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια-  ο Υπουργός Τουρισμός ανέφερε ότι στο λιμάνι του Πειραιά φέτος αναμένονται 807 κρουαζιερόπλοια που σημαίνει αύξηση 19% σε σχέση με το 2022, χρονιά που ξεπέρασε τις επιδόσεις της προπανδημικής περιόδου.

Τέλος, σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στην Α’ Αθήνας όπου θα είναι υποψήφιος, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε:

«Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι σκληρή η μάχη, αλλά η μάχη για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η ευημερία των Ελλήνων και να πάει η χώρα μπροστά, είναι σημαντικότερη».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ