“Καραμπινάτο ρουσφετολογικό σκάνδαλο”

“Καραμπινάτο ρουσφετολογικό σκάνδαλο”

 

Για «μαυρογιαλούρικη» τακτική της δικομματικής κυβερνητικής συμπαιγνίας, κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης σε κοινή δήλωση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις οργανισμών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

«Η δικομματική κυβερνητική σύμπραξη Σαμαρά -Βενιζέλου, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε πρόσφατα  για την «ξαφνικό θάνατο» οργανισμών και ΝΠΙΔ, ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής υποκρισίας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Το νομοσχέδιο αυτό, αποτυπώνει τους ευρύτερους σχεδιασμούς της κυβερνητικής πολιτικής, που αποσκοπούν στον βίαιο περιορισμό του δημόσιου τομέα, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων, και της εκχώρησης τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες».

Όπως σημειώνουν «την ίδια στιγμή, όπου σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη, οι καταργούμενοι οργανισμοί  είναι δήθεν άχρηστοι ή οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται σε άλλα υπουργεία ή φορείς, και απολύονται αυτοδικαίως εκατοντάδες εργαζόμενοι, ταυτόχρονα  στο άρθρο 18 (1γ) προβλέπεται “κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων”, να συνάψουν “για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου”».

«Πρόκειται για καραμπινάτο ρουσφετολογικό σκάνδαλο βολέματος ημετέρων, υπό το μανδύα της δήθεν διοικητικής μεταρρύθμισης. Από τη μια ο κ. Μητσοτάκης απολύει εκατοντάδες μόνιμους εργαζόμενους, «συμπληρώνοντας» δήθεν το στόχο της Τρόικας για 4.000 απολύσεις το 2013 και από την άλλη πλευρά φροντίζει να «προσλάβει» και μερικά παιδιά της δικομματικής συγκυβέρνησης, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν:

«Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), όπου απολύονται 65 εργαζόμενοι που έχουν προληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, για να «προσληφθούν» κατόπιν συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ ή και ιδιώτη, ώστε να ολοκληρωθεί η  υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη «μαυρογιαλούρικη» αυτή τακτική της δικομματικής κυβερνητικής συμπαιγνίας και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο», καταλήγει η δήλωση των βουλευτών.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ