Καμμένος στον Realfm 97,8: Εάν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή, θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση

Στη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

“Όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευση μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή. Οι ΑΝΕΛ έχουμε δέσμευση απέναντι στο καταστατικό μας και στην ιδρυτική μας διακήρυξη και στους πολίτες που μας στήριξαν, αυτή τη λαϊκή εντολή έχω λάβει, να μην συμφωνήσω σε καμία λύση που φέρει το όνομα της Μακεδονίας”.

“Θα πάμε σε εκλογές όποτε έρθει. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψω, με τη δική μου συναίνεση να προχωρήσει η συμφωνία αυτή και να εγκριθεί στη Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ. Από τη στιγμή που αποφασίσει ο Πρωθυπουργός τη συμφωνία αυτή να τη φέρει στη Βουλή, θα πάω στον Πρωθυπουργό θα του ανακοινώσω ότι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας προς την κυβέρνηση και παραιτούμαστε οι υπουργοί που ανήκουν στους ΑΝΕΛ. Και θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση συνεργασίας των δύο κομμάτων… Θα οδηγήσω την χώρα σε εκλογές και εάν οι Έλληνες πολίτες επικυρώσουν τη συμφωνία δια της ΝΔ, δια του ΣΥΡΙΖΑ, ας πάρουν την ευθύνη οι Έλληνες πολίτες και θα ακολουθήσω σε μία Δημοκρατία την πλειοψηφία αλλά μετά από εκλογές. Υπάρχει και άλλη λύση, το δημοψήφισμα. Δηλαδή, η διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν ή όχι αυτή τη συμφωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα και να γίνει στα Σκόπια”, σημείωσε ο κ. Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στη φονική πυρκαγιά λέγοντας μεταξύ άλλων: “θεωρώ ότι θα πρέπει να δούμε από την αρχή όλο το θέμα της Πολιτικής Προστασίας… Η Πολιτική Προστασία αντιμετωπίζεται πολλές φορές από το κράτος σαν μία υπηρεσία μάλλον ‘ψυγείου’. Δηλαδή, όταν κάποιος δεν θέλει κάποιον να τον αξιοποιήσει σε ένα υπουργείο, σε μία υπηρεσία τον τοποθετεί στο ψυγείο της Πολιτικής Προστασίας και αυτό είναι έγκλημα… Για την τραγωδία θα πρέπει να γίνει διερεύνηση και εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουν έρθει από το εξωτερικό ειδικοί οι οποίοι θα υποδείξουν και θα δούμε ποια λάθη έγιναν” και πρόσθεσε:

“Εγώ δεν θέλω με κανέναν τρόπο να πούμε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και ότι όλα δούλεψαν τέλεια. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να διερευνήσουμε εάν υπάρχουν ευθύνες. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ένας τόπος που μπορεί να στηρίξουμε μία πολιτική αντιπαράθεση”.

“Ο Πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε. Από την πρώτη ώρα έφυγε από το εξωτερικό, ήρθε εδώ, πήγε στο κέντρο λήψεως τότε των αποφάσεων και ήταν παρών. Στο ειδικό κέντρο επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε κάμερας, ούτε κανενός… Θεωρώ ότι αυτό το οποίο έγινε, να μπει η κάμερα την ώρα που υπήρχε η ενημέρωση στον Πρωθυπουργό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί” τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.