Καμμένος: Με τον Πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε – Είμαστε σε πλήρη αρμονία – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη αρμονία με τον Πρωθυπουργό ξεκαθάρισε πως βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Είδηση” της ΕΡΤ1. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έδωσε επίσης εξηγήσεις για το Plan B αλλά και το ζήτημα με τις νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

«Με τον Πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εξάλλου ακόμα και τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή. Εμείς με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Με τον κ. Τσίπρα βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι το Plan B που παρουσίασε στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για την πΓΔΜ το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όπως είπε, δεν το εγκρίνει. Τη θέση του αυτή, πρόσθεσε, την παρουσίασε στις ΗΠΑ ως κυβερνητικός εταίρος και ξεκαθάρισε ότι δεν θα τη στηρίξει στη Βουλή.

«Όταν είσαι ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ έχεις την υποχρέωση να κάνεις στη δική σου άρνηση και μια εναλλακτική πρόταση. Τη γνωρίζει ο Πρωθυπουργός αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως εθνική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική στην πΓΔΜ, καθώς δεν την υπέγραψε ο Πρόεδρος της χώρας και στο δημοψήφισμα δεν υπήρχε 50% συμμετοχή.

Σχετικά με τις στρατιωτικές βάσεις, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για νέες βάσεις, αλλά για «διευκόλυνση» των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας, δεν είναι βάσεις του θανάτου. Δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να αντικαταστήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Μιλήσαμε για την Λάρισα. Εκεί υπάρχουν νατοικές δομές. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ, θα προτιμούσαμε να είναι στη Σμύρνη; Δεν υπάρχουν νέες βάσεις, υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από το πλαίσιο της συμμαχίας». Στο ερώτημα εάν υπάρχει συνεννόηση είπε ότι αυτά είναι σε σε συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και εγκρίνονται από το ΚΥΣΕΑ.

Σημείωσε τέλος, ότι δεν είναι ο Σαλβίνι της Ελλάδας όπως τον κατηγόρησε ο Νίκος Φίλης.

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι, στήριξαν την κυβέρνηση στο προσφυγικό», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ