Κάλαντα στο Μαξίμου

Κάλαντα στο Μαξίμου 

 

Για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, θα ακούσει το πρωί τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας αλλά και τις μαντινάδες του ομίλου βρακοφόρων της Κρήτης. 

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περάσει τις γιορτινές μέρες στην Αθήνα καθώς δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο εφησυχασμού και ετοιμάζεται να κερδίσει μετά την εκταμίευση της δόσης και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, το επόμενο στοίχημα που είναι να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. 

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως χωρίς επενδύσεις και «φρέσκο» χρήμα πολύ δύσκολα θα υπάρξει η ανάκαμψη που οραματίζεται ο Αντώνης Σαμαράς. Συνεργάτες του μάλιστα θυμίζουν τα όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός για το επίμαχο θέμα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά . «Θα κάνω τα πάντα για να φέρω επενδύσεις» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε κλείσει το ταξίδι στο Κατάρ που θα είχε στόχο τις επενδύσεις, πριν καν η χώρα μας πάρει την πολυπόθητη δόση. Η επίσκεψη τελικά αναβλήθηκε λόγο των οικονομικών εξελίξεων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. «Θα φέρω χρήματα για επενδύσεις» φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος τονίζει πως μέσω της ανάπτυξης θα καταπολεμηθεί και η ανεργία καθώς θα «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας. 

Την ίδια ώρα ο αναπτυξιακός νόμος είναι έτοιμος και βρίσκεται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής. Κύριος στόχος είναι η προσέλκυση των επενδύσεων μέσω της μείωση της γραφειοκρατίας.

Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο η κυβέρνηση στοχεύει να αξιοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν δεκάδες επιχορηγήσεις για επενδύσεις οι οποίες είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. 

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών προσέλκυσης και υλοποίησης ιδιωτικών και μεγάλων δημοσίων επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα. Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα του επενδυτή να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών μορφών ενίσχυσης της επένδυσης, η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στον έλεγχο υλοποίησής τους, η δημιουργία κεντρικής Αρχής για την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, μέτρα για ενίσχυση της ρευστότητας των επενδυτών, η αντικατάσταση των αδειοδοτήσεων από υπεύθυνες δηλώσεις.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ