Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Παραιτείται όποιος υπουργός δεν ψηφίσει για την ισότητα στο γάμο – Υπάρχει θέμα στην Κ.Ο. της ΝΔ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8. «Μετά την εποχή της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που με τον δικό της μοναδικό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιστροφή των κλαπέντων Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλλην ηγέτης που με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, παραστατικό και ενδεχομένως σκληρό έθεσε το θέμα στο Λονδίνο. Εκτιμώ ότι ο κ. Σούνακ βρήκε ως πρόσχημα τα όσα είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Η πραγματική αιτία εκτιμώ ότι είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επερχόμενο πρωθυπουργό της Αγγλίας, γιατί ο κ. Σούνακ είναι απερχόμενος» είπε αρχικά.

«Εγώ είμαι πρακτικός άνθρωπος, μεγαλύτερο δώρο για το εσωτερικό της Ελλάδας από αυτό που έκανε ο κ. Σούνακ στον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορούσε να το φανταστεί ούτε στο όνειρό του ο Μητσοτάκης» σχολίασε.

«Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης η ΝΔ είχε 82 βουλευτές. Ψηφίσαμε υπέρ του νομοσχεδίου, 19 βουλευτές. Οι 30 που προσήλθαν ψήφισαν όχι και οι υπόλοιποι δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία. Αυτό το λέω για να σας πω ότι και σήμερα υπάρχει θέμα μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η πλειοψηφία της ΚΟ μη γνωρίζοντας τη διατύπωση του θέματος – αυτή είναι και η δική μου θέση επί του παρόντος – είναι μάλλον αρνητική. Θέλω να δούμε τη διατύπωση του νόμου, κυρίως να δω την αιτιολογική έκθεση και από εκεί όταν θα έρθει η ώρα, θα τα ξαναπούμε. Σε ότι αφορά στη δήλωση του Μάκη Βορίδη, μπορεί κανείς να πει ότι συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτά που λέει, αλλά πάντα είναι ξεκάθαρος στις τοποθετήσεις του. Εκτιμώ πολύ αυτό που είπε ότι όντως υπουργός αν του ζητηθεί να ψηφίσει ναι, εκείνος θα παραιτηθεί από υπουργός. Αυτή είναι η σωστή θέση, γιατί αυτό το νομοσχέδιο θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο με απόφαση του Υπουργικού και όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός το στηρίζει, δεν μπορεί οι υπουργοί που έχουν διοριστεί από τον Πρωθυπουργό να έχουν άλλη άποψη. Όποιος έχει άλλη άποψη πρέπει να παραιτηθεί. Δεν μπορεί να ζητάς από τον βουλευτή να το ψηφίσει όταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν μεγαλύτερη υποχρέωση από τους βουλευτές, δεν το ψηφίζουν» περιέγραψε.

«Πάντως ναι υπάρχει θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα και ας μην κρυβόμαστε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης έχει αντίθετη άποψη. Αν θα έχει εκλογική επίπτωση αυτό ή όχι, αυτό φαίνεται στις κάλπες, εκτιμώ πως ενδεχομένως θα έχει» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ