Μητέρα δύο παιδιών ξεσπά για την ακρίβεια – «Με δύο δουλειές δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα»

Η θλιβερή πραγματικότητα του κόστους ζωής φαίνεται ακόμα πιο έντονα, ειδικά ενόψει των διακοπών. Αυτή την εβδομάδα, μια μητέρα δύο παιδιών ξέσπασε σε κλάματα καθώς όπως εξομολογήθηκε η τετραμελής οικογένειά της τα βγάζει δύσκολα πέρα παρά το γεγονός ότι εκείνη και ο σύζυγός της έχουν εργασία και μάλιστα με αξιοπρεπή μισθό. Λέει ότι δεν συνειδητοποιούσε ότι το να είναι νοσοκόμα δεν θα ήταν αρκετό για να πληρώσει τους λογαριασμούς και θα έπρεπε ακόμα να ανησυχεί για τον άδειο τραπεζικό λογαριασμό.

Η Mackenzie Moan δημοσίευσε στο TikTok το βίντεο για να μοιραστεί την “μάχη” της οικογένειάς της να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις και στις αυξανόμενες τιμές. Διευκρίνισε πως δεν θέλει να πολιτικοποιήσει το ζήτημα. «Είμαι απλώς μια μητέρα που δεν ξέρει τι άλλο να κάνει ή πού αλλού να απευθυνθεί» τονίζει με δάκρυα στα μάτια.

Στο βίντεο, η εργαζόμενη στον τομέα της υγείας κλαίει καθώς εξηγεί ότι αυτή και ο σύζυγός της, ο Στιβ, βγάζουν αξιοπρεπείς μισθούς και δεν «ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους με υπερβολικά έξοδα», αλλά δεν έχουν αρκετά χρήματα για να τα βγάλουν πέρα.

«Νιώθω ότι ο άντρας μου και εγώ τα κάνουμε όλα σωστά», λέει στην κάμερα καθώς αρχίζει να δακρύζει. «Και οι δύο έχουμε καλές δουλειές. Είμαι νοσηλεύτρια, εργάζομαι με πλήρη απασχόληση και εκείνος αυτός εργάζεται πλήρους απασχόλησης.

@mackmoan1988 normal people are struggling. something has to change. #economy #groceries #price #rn #registerednurse #momsoftiktok ♬ original sound – Mackenzie

«Μόλις πληρωθήκαμε την περασμένη Παρασκευή και πληρώσαμε το στεγαστικό δάνειο, αγοράσαμε μερικά είδη παντοπωλείου, βάλαμε βενζίνη στο αυτοκίνητο και παιδιά, είναι Τρίτη και έχουμε περίπου 200-300 δολάρια για να αντέξουμε μέχρι την επόμενη Παρασκευή».

«Δύο θέσεις πλήρους απασχόλησης δεν είναι αρκετές σήμερα»

Η μητέρα εξηγεί ότι αυτή και ο Steve, μαζί με τους δύο γιους τους, μένουν σε ένα ράντσο τριών υπνοδωματίων με ένα μπάνιο στην Πενσυλβάνια.

«Δεν μένουμε σε μεγάλο σπίτι», συνεχίζει. «Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό γιατί βγάζω καλά λεφτά, αυτός βγάζει καλά χρήματα, δεν ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, αλλά ζούμε μισθό με μισθό», συνεχίζει καθώς κλαίει.

«Δύο θέσεις πλήρους απασχόλησης δεν είναι αρκετές σήμερα – συνεχίζουμε να ζούμε από μισθό σε μισθό. Εργάζομαι με πλήρες ωράριο, και αυτός εργάζεται περισσότερο από πλήρη απασχόληση, εργάζεται υπερωρίες κάθε εβδομάδα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι τόσο αγχωμένη που δεν πρέπει να είναι έτσι».

Είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλά ζευγάρια και οικογένειες καθώς κάνουν τουλάχιστον δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Πώς όμως μπορούν να προχωρήσουν όταν το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται;

«Συχνά έβλεπα ανθρώπους να μιλούν για το πόσο εκτός ελέγχου είναι οι τιμές στο διαδίκτυο, αλλά ένιωθα ότι δεν είχαν καμία επιρροή ή δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα», λέει.

Ενθαρρύνει τους ακόλουθούς της να μοιράζονται το βίντεό της και να συνεχίσουν να δημοσιεύουν σχετικά με αυτό στο διαδίκτυο με την ελπίδα ότι αν αρκετοί άνθρωποι μιλήσουν, θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αλλαγή.

«Ίσως κάποιος που μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό θα δει ένα από τα βίντεό μας.

«Ήθελα απλώς να μοιραστώ τον αγώνα μας και ίσως κάποιος άλλος μπορούσε να συσχετιστεί. Απλά πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα. Ευχαριστώ που παρακολουθήσατε», κατέληξε στο βίντεο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ