Καιρίδης στον Realfm 97,8: Είμαστε σε εγρήγορση για την ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή

Για την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης στον Real fm 97.8 και το κεντρικό μαγκαζίνο με τον Νίκο Στραβελάκη.

ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Σε εγρήγορση η Ελλάδα – Με αμείωτη ένταση η φύλαξη των συνόρων

Αναφορικά με το ΚΥΣΕΑ ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε: «Νομίζω τα λέει όλα η ανακοίνωση. Είναι μία δύσκολη κατάσταση και θα εξαρτηθούν όλα από το πόσο θα διαρκέσει, η διάρκεια δηλαδή της κρίσης και η ενδεχόμενη διάχυση της πέραν την Γάζας και εμπλοκής και άλλων παικτών».

Και συνέχισε: «Είμαστε σε εγρήγορση όπως είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απέναντι σε αυτή την ανάφλεξη που έχουμε».
Όπως εξήγησε τόσο η Ελλάδα όσο και οι Αμερικανοί και οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται προκειμένου να μην υπάρξει διάχυση της κρίσης και να περιοριστεί η χρονική διάρκεια του προβλήματος προκειμένου να μην υπάρξει τεράστια ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα.

Πόλεμος στο Ισραήλ – Politico: Το Ιράν μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να επιτεθεί στις ΗΠΑ

Για το Ισραήλ ανέφερε ότι έχει καλέσει 300.000 εφέδρους στα όπλα, μία πολύ μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση. « Η παρουσία των Αμερικανών είναι περισσότερο για την αποτροπή εμπλοκής τρίτων παικτών», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Για το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Αίγυπτο και την Τουρκία και η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις. Ωστόσο διευκρίνισε ότι υπάρχει σαφής μείωση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και τα ελληνικά νησιά.

Το Ισραήλ βομβάρδισε τα αεροδρόμια σε Δαμασκό και Χαλέπι σύμφωνα με ΜΜΕ της Συρίας

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ