«Καίει» και άλλα πρόσωπα ο Ευσταθίου

«Καίει» και άλλα πρόσωπα ο Ευσταθίου

Στην αποκάλυψη και άλλων προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά αναμένεται να προχωρήσει ο Παναγιώτης Ευσταθίου, που όπως όλα δείχνουν βρήκε… τη μνήμη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ATLAS εμφανίζεται έτοιμος να δώσει στον ανακριτή της υπόθεσης στοιχεία τροφοδότη λογαριασμού που διατηρούσε σε αγγλική τράπεζα ο οποίος εντοπίστηκε από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον φέρεται έτοιμος να δώσει και ονόματα άλλων προσώπων που έλαβαν μίζες από τις εταιρείες που εκπροσωπούσε και αρκετά θα προκύψουν από την κίνηση του συγκεκριμένου λογαριασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε αυτά τα ονόματα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα.

Η απόφαση του Παναγιώτη Ευσταθίου ήρθε πριν από την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει την προφυλάκιση ή όχι του κατηγορούμενου.

Την ίδια στιγμή ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο Σωτήρης Εμμανουήλ, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες και κρατείται στη ΓΑΔΑ, φέρεται να εμπλέκεται στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος που φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η απολογία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου ο οποίος φέρεται να τον κατονομάζει ως ιδιοκτήτη της εταιρείας Inveco που εμπλέκεται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος. «Γνωρίζω, από ό,τι μου είπε ο Χάουν, ότι η εταιρεία ανήκε στον Σωτήρη Εμμανουήλ» φέρεται να υποστήριξε ο επιχειρηματίας και εξήγησε ότι δεν υπήρξε κάποια υπηρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας που να δικαιολογεί την αμοιβή συνολικού ύψους 23 εκατ. ευρώ που της καταβλήθηκε.

Παράλληλα το Σάββατο αναμένεται να περάσει του κατώφλι και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και κρατείται στη ΓΑΔΑ μετά την σύλληψη του. Το θέμα είχε αποκαλύψει με δημοσιεύματα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η εφημερίδα Real news.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ