Ηλιόπουλος για υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έρθει την Παρασκευή και να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ο Τσίπρας

Να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, καλεί ο Νάσος Ηλιόπουλος τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «η επίκληση άγνοιας,  η σιωπή και η απόκρυψη στοιχείων δε θα τον σώσουν».

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης εμποδίζει την ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα για τις υποκλοπές, κρύβει μάρτυρες μην τυχόν και τον «καρφώσουν», κρύβεται πίσω από το απόρρητο και ο εκπρόσωπός του σχεδόν επιβεβαιώνει πως υπάρχουν και υπουργοί που ήταν σε παρακολούθηση εκτός από το Predator και από την ΕΥΠ, ακόμα και στελέχη της ΝΔ και θύματα του κακόβουλου λογισμικού, όπως η κα Κεφαλογιάννη, ζητούν να αρθεί η αντισυνταγματική διάταξη που εμποδίζει την ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει να κρύβει την ενοχή του και να κρύβεται. Περιμένουμε την Παρασκευή να έρθει και να απαντήσει – ως οφείλει σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία – στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας:

1. Μπορεί να δεσμευθεί ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη «νόμιμη» διαδικασία της επισύνδεσης;

2. Σκοπεύει να ζητήσει τη συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησης που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του predator, προκειμένου να καλέσει άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ;».

«Η επίκληση άγνοιας,  η σιωπή και η απόκρυψη στοιχείων δε θα τον σώσουν», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ