Ηλιόπουλος για Σταυρούπολη: Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές και φέρει μεγάλη ευθύνη

“Στη Σταυρούπολη ζήσαμε τη δράση οργανωμένων νεοναζί με οπλισμό και μαχαίρια” τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, σε νέα ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

“Ο κ. Συρίγος συνεχίζοντας της κυβερνητική γραμμή ξεπλύματος των νεοναζί αρνήθηκε να παραδεχτεί την πραγματικότητα. Η δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στον φασισμό δεν μπορεί να εξισώνεται με την νεοναζιστική δράση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που διαρκώς αναβαθμίζει τις ακροδεξιές φωνές στο εσωτερικό της και δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές φέρει μεγάλη ευθύνη” σημειώνει ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Συρίγος για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τα επεισόδια και όσα διαδραματίστηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη είπε μεταξύ άλλων ότι “περιμένω μια καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται” και πρόσθεσε ότι “βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες”.

«Ότι υπάρχει απ΄ ότι φαίνεται ένας ακροδεξιός θύλακας μέσα στο σχολείο υπάρχει. Στα γεγονότα της Τρίτης και της Τετάρτης είδα ανθρώπους να συμπλέκονται, άτομα εκτός σχολείου, φοιτητές οι οποίοι είχαν πάει εκεί πέρα και αλληλοσυμπλέκονταν με ανθρώπους που ήταν μέσα. Δεν ξέρω αν οι μέσα ήταν άνθρωποι που είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο, μαθητές ή εξωσχολικά στοιχεία. Aπ’ ότι φαίνεται αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί. Περιμένω την αστυνομία τι θα πει»  πρόσθεσε ο κ. Συρίγος

Ακόμη υπογράμμισε ότι «είναι σαφές όμως ότι αυτοί που ήταν μέσα ήταν ακροδεξιοί και ήταν θλιβερό να βλέπω ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής και κάποιων ακραίων ομάδων, μετά από όσα έχουν προηγηθεί στη χώρα μας αυτά τα χρόνια, αλλά είδα κι ομάδες απ΄ έξω οι οποίες ήταν με ρόπαλα, έτοιμες να ρίξουν ξύλο. Όλα αυτά είναι απολύτως καταδικαστέα. Βλέπω τώρα τους συνδικαλιστές που πηγαίνουν, χαίρομαι που είναι αυτοί και δεν ξαναείναι οι ίδιες οι ομάδες οι οποίες πήγαιναν με ρόπαλα εκεί πέρα να δημιουργήσουν πρόβλημα».

«Τώρα όμως να μιλάμε για μια κυβέρνηση που κυνήγησε την Χρυσή Αυγή και να λέμε ότι της προσφέρει προστασία έχει απόσταση. Και μιλάμε για ένα κόμμα που για 4,5 χρόνια τραβούσε μια δίκη σε βάθος χρόνου» είπε ακόμα ο υφυπουργός Παιδείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ