Η “βόμβα” της λαθρομετανάστευσης

Στο μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης αναφέρεται η Έλενα Κουντουρά σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο www.olympia.gr. Η βουλευτής της Α’ Αθηνών-Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνει λόγο για πυρηνική «βόμβα», που είναι έτοιμη να τινάξει στον αέρα συθέμελα ολόκληρη την χώρα.Αναλυτικά τα κυριότερα αποσπάσματα του άρθρου της κ. Κουντουρά:Οι «σκούπες» που γίνονται αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν τα γνωστά κρατικά και κυβερνητικά ημίμετρα. Με ολοφάνερο σκοπό, να δώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι τάχα κάτι συμβαίνει. Όσο για την ιδέα για δημιουργία στρατοπέδων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών εκτός Αθήνας, ερμηνεύεται μονάχα ως ένα σχέδιο μεταφοράς του τρόμου και της ανομίας από το κέντρο, στο σύνολο της Ελληνικής Περιφέρειας. Αλλά και σε αυτό ακόμη, υπάρχει εμπαιγμός της κοινής γνώμης.ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Οι πρώτοι έδειξαν ολοφάνερα της προθέσεις τους με τον γνωστό ως «νόμο Ραγκούση» περί ιθαγένειας, που λειτούργησε στην εφαρμογή του ως μαγνήτης για προσέλευση περισσότερων ακόμη παράνομων μεταναστών. Ένας νόμος, που συνδυαζόμενος με την συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, μετέβαλλε την Ελλάδα και επισήμως στην ευρωπαϊκή αποθήκη της παράνομης μετανάστευσης.

Όσο για την ηγεσία της ΝΔ, εμφανίζεται συνένοχη, πρώτον, γιατί επί των ημερών της δεν έκανε απολύτως τίποτα και δεύτερον, διότι όταν περνούσε από τη Βουλή ο νόμος Ραγκούση, απέφυγε να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, κοινοβουλευτικές και μη, προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος πολιτικής και εθνικής αντίστασης.

ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;

Θα άξιζε όμως να ρωτήσει κανείς τους κυρίους Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά το πλέον απλό και αυτονόητο.

Θα κυκλοφορούσαν οι ίδιοι απόγευμα, μόνοι τους χωρίς φρουρά στον Άγιο Παντελεήμονα;

Θα έστελναν τη γυναίκα τους εκεί μονάχη της;

Θα άφηναν το παιδί τους να παίξει σε μία τυπική –για τα δεδομένα των εκεί περιοχών- πλατεία, ανάμεσα σε κλέφτες, βαποράκια και χρησιμοποιημένες σύριγγες;

Η απάντηση, είναι αυτονόητη. Διότι πέρα από τις πολιτικές ευθύνες τους, ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο οικονομικής-κοινωνικής προσομοίωσης, στον οποίο δεν ξέρουν τι περνά ο μέσος Έλληνας και ούτε τους πολυενδιαφέρει.

ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η λύση θα δοθεί μόνο από ένα δυναμικό εθνικό-λαϊκό κίνημα, συντεταγμένης πολιτικής κατεύθυνσης, που θα κάνει πράξη τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά; Ότι θα ‘κανε πάνω-κάτω κάθε κυρίαρχο έθνος και κάθε σοβαρό κράτος.

1.    Θωράκιση των ελληνικών συνόρων, με δράση ισχύος από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

2.    Άσκηση έντονης πολιτικής πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει πράξη με κονδύλια και προσωπικό, την υποχρέωσή της να προασπίζει τα σύνορά μας, ως σύνορα δικά της, καθώς και να συνετιστούν οι Τούρκοι, διότι από τα δικά τους εδάφη έρχεται η παράνομη μετανάστευση.

3.    Νομοθετική ενίσχυση του πλαισίου της νόμιμης μετανάστευσης, με συντονισμένες πολιτικές και δράσεις ενσωμάτωσης στον εθνικοκοινωνικό ιστό των πρώτων κυμάτων και απέλαση των παράνομων μεταναστών που εισέρρευσαν τα τελευταία χρόνια ανά εκατοντάδες χιλιάδες. Και όταν λέμε απέλαση, ένα μόνο πράγμα εννοούμε: απέλαση –μαζική, άμεση και αδιαπραγμάτευτη.

4.    Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Μελέτης και Αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού, ώστε με ρητά κριτήρια να καθοριστούν οι εθνικές, δημογραφικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.α. αντοχές της Ελλάδας.

Η παράνομη μετανάστευση ως πρόβλημα, έχει φτάσει στα όριά του. Γι’ αυτό και στις προηγούμενες προτάσεις πρώτα έρχεται η δράση και μετά η πρόληψη.

Χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε και υπομονή.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ