Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, έναντι όλων, στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την υπόδειξη προς την Τουρκία, να εφαρμόζει την συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ, χωρίς διακρίσεις, έναντι όλων των Κρατών – Μελών, πέτυχε να συμπεριλάβει στο κείμενο των Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, η Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Συμπερασμάτων της Συνόδου για τη Μετανάστευση, οι 28 συμπεριέλαβαν στο αρχικό κείμενο φράση που υποδεικνύει στην Άγκυρα “να εφαρμόζει πλήρως και χωρίς διακρίσεις της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας, έναντι όλων των Κρατών Μελών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σύνοδος δεν θα εκδώσει συμπεράσματα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όμως θα γίνει για αυτό το θέμα συζήτηση στο δείπνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει του ομολόγους του κατά τη διάρκεια του δείπνου για την στάση της Τουρκίας στη διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα, αλλά και για τις πρόσφατες ενέργειες σε σχέση με την επιβολή δασμών στου εγκλωβισμένους Ελληνοκυπρίους στα κατεχόμενα.

Την συγκεκριμένη ενέργεια καταδίκασε ήδη με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ο Πρόεδρος ενημέρωσε νωρίτερα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόουλ, ενημερώθηκε και αυτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ευχήθηκε δημόσια καλή επιτυχία στις εκλογές.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τα ίδια θέματα κατ` ιδίαν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ