Η Φωτεινή Πιπιλή μιλά στον Realfm 97,8 για το επεισόδιο στη Βουλή: Έπρεπε να καταγγείλω τον “χρυσαυγιτισμό” βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Η Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για το επεισόδιο που έγινε κατά τη συνεδρίαση της Βουλής την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η χειρονομία σε βάρος της Φωτεινής Πιπιλή θύμισε Κασιδιάρη

«Για να κάνω αυτή την “εμφάνιση” στη Βουλή υπήρξε πάρα πολύ σοβαρός λόγος. Ήταν ότι έπρεπε να προασπίσω την αξιοπρέπειά μου και να καταγγείλω τον “χρυσαυγιτισμό” βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η ομιλία του Πρωθυπουργού εκείνη τη στιγμή. Εγώ καθόμουν ήσυχη στο έδρανό μου. Δεξιά στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, άκουσα φασαρία, αυτά συμβαίνουν… Γύρισα λοιπόν και βλέπω έναν απέναντί μου να μου κάνει νοήματα και να φωνάζει δυνατά “κάτσε κάτω Πιπιλή”. Του κάνω με νόημα, “καθισμένη είμαι”. Μου κάνει τη χειρονομία που σημαίνει τον “κασιδιαρισμό” του, ότι είμαι πιωμένη. Όταν μου κάνει λοιπόν ο οποιοσδήποτε χειρονομίες, που τις  υπέστην από τον Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να μείνει στα σκοτάδια» περιέγραψε αρχικά.

Η βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Θα σας θυμίσω ότι από το 2012 ήμουν η μόνη και η πρώτη βουλευτής που κατήγγειλα τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που μόλις είχε μπει στη Βουλή, δημόσια. Το πλήρωσα πολύ ακριβά, αλλά άντεξα και δεν πτοήθηκα. Με δύο επιθέσεις χρυσαυγιτών στο σπίτι μου, με τρεις και παραπάνω λεκτικές επιθέσεις Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου, Μίχου, όπου ο μεν Κασιδιάρης είπε 11 το πρωί “κάτσε κάτω μωρή πιωμένη είσαι πάλι”, ο άλλος μου έκανε χειρονομία μέσα στη Βουλή ότι θα με πυροβολήσει στον κρόταφο και ο τρίτος ότι θα με σφάξει σαν αρνί».

Βουλή: Το παρασκήνιο του επεισοδίου με την Φωτεινή Πιπιλή – Η χειρονομία που την έβγαλε «εκτός εαυτού»

«Δικαιώθηκα, είναι μεγάλο παράσημό μου ότι τα έβαλε μαζί μου η Χ.Α., 10 χρόνια μετά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μου κάνει “κασιδιαρισμό” δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι. Σηκώθηκα από το έδρανό μου, φαίνονται όλα αυτά στο βίντεο, χωρίς φωνασκίες, χωρίς θόρυβο, τον πλησίασα, φορούσα και μάσκα μάλιστα. Του είπα άκουσέ με προσεκτικά. Εγώ δεν φοβήθηκα τη Χ.Α., νομίζεις ότι θα φοβηθώ εσένα με αυτό που υπονόησες όπως ο Κασιδιάρης; Απλώς εσένα θα σε λιώσω πολιτικά. Ντροπή σου Κασιδιάρη του ΣΥΡΙΖΑ”. Εκείνη την ώρα ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε δει την χειρονομία που έκανε ο “Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ”, τρέχει γιατί νομίζει ότι θα κάνω φασαρία, ενώ φαίνεται από το βίντεο ότι εγώ δεν έκανα καμία φασαρία, του είπα όσα όφειλα να πω. Με τράβηξε ο Γιάννης και μου είπε “Φωτεινή, ηρέμησε. Έχεις δίκιο, το είδα και εγώ”. Του απάντησα ότι είμαι ήρεμη και όφειλα να κάνω αυτή την κίνηση για να δημοσιοποιήσω τον “χρυσαυγιτισμό” ορισμένων βουλευτών» τόνισε η κ. Πιπιλή.

«Το χειρότερο όλων και αυτό που με εξέπληξε ήταν η συμπεριφορά της Σίας Αναγνωστοπούλου και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, οι οποίες πετάχτηκαν πάνω και με προπηλάκισαν σε σημείο που ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε παρατήρηση, γιατί άκουσε τι μου έλεγαν. Στεναχωρήθηκα ειδικά για την Σία Αναγνωστοπούλου, με την οποία έχω προσωπικές σχέσεις» σχολίασε.

Ένταση στην Βουλή: Η Φωτεινή Πιπιλή έφτασε μέχρι τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενημέρωσα την κ. Γεροβασίλη. Δεν ήξερε η γυναίκα, μου είπε “κατάλαβα ότι κάτι έγινε, αλλά δεν ήξερα. Είδα ότι πήγαινες με σταθερό βήμα γοργό προς κάποιο έδρανο”. Της είπα να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει είπε ότι ήταν άτυχη στιγμή. Η άτυχη στιγμή όμως δεν προκλήθηκε από εμένα. Εγώ πήγα να προασπίσω την αξιοπρέπειά μου. Δεν σηκώνω “χρυσαυγιτισμό” από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Αυτό ήταν το πρόβλημα που το κατάλαβε η κ. Γεροβασίλη» επεσήμανε.

«Δεν είμαι γυναικούλα, είμαι μια αξιοπρεπής γυναίκα, που ό,τι πέτυχα στη ζωή μου, το πέτυχα με αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι πολύ βαριά προσβλητικό αυτό που μου έκανε» κατέληξε η κ. Πιπιλή.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ