Η εξεταστική για τα Τέμπη, η δήλωση Γεωργιάδη και η πολιτική θύελλα

Η πρόταση του ΚΚΕ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, προχωρά άμεσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μετά και την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, προχωρούν τάχιστα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής, που επικαλείται ο ΑΝΤ1, την μεθεπόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η σχετική συζήτηση για την αποδοχή της πρότασης του ΚΚΕ, την οποία στηρίζει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας.

Ωστόσο, δεν στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιμένει στην ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής, με το ΚΚΕ να σχολιάζει πως ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ επεκτείνεται στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ σε προανακριτική επιτροπή

Με αφορμή το αίτημα του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση των Τεμπών, τo ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με αιχμηρή ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «δεν μπορεί να πάρει μέρος σ’ αυτή τη συμπαιγνία συγκάλυψης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών και καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής». Συμπληρώνει, επιπλέον, πώς δεν δίνει «διέξοδο διαφυγής στα πολιτικά πρόσωπα, για τις ευθύνες των οποίων υπάρχει πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα».

Υπενθυμίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων, που παρέπεμψαν στις ελληνικές καλένδες τη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης.

«Η επίμαχη σύμβαση, που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρόμου με ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016. Ωστόσο, έλαβε αλλεπάλληλες παρατάσεις επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα τα τρένα να κινούνται στα τυφλά», επισημαίνει και τονίζει: «Η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που κατέθεσε το ΚΚΕ, τόσο με το σκεπτικό της όσο και με το δια ταύτα, είναι φανερό ότι οδηγεί στη διάχυση των ευθυνών υποβαθμίζοντας την ανάγκη για άμεση και κατά προτεραιότητα διερεύνηση και καταλογισμό των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, προσδιορίζοντας μάλιστα το εύρος της έρευνας από το μακρινό 1997».

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει με την επισήμανση ότι «για τον λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία άδραξε την ευκαιρία σπεύδοντας διά του κυβερνητικού εκπροσώπου να δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τι απαντά το ΚΚΕ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ τονίζει σε σχόλιό του ότι «εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών».

«Προφανώς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ ότι η πρόταση του ΚΚΕ, πέρα από την αμαρτωλή σύμβαση 717, επεκτείνεται στην πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και την οποία το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε ως κυβέρνηση, αλλά και συγκυβερνώντας δυο φορές με τη ΝΔ.

Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ γίνεται ουσιαστικά συνήγορος του κυβερνητικού εκπροσώπου που, στην προσπάθεια του να καλύψει τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Γεωργιάδη, δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, διαφωνώντας με το περιεχόμενο!», επισημαίνουν από τον Περισσό.

Το σχόλιο του ΚΚΕ καταλήγει: «Η πρόταση του ΚΚΕ, αξιοποιώντας την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών από την αντιπολίτευση, επιδιώκει την αναζήτηση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Σε αντίθεση με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή που, αν απορριφθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία, οδηγεί στον ενταφιασμό της έρευνας. Μήπως τελικά αυτό θέλουν στο ΠΑΣΟΚ; Η πρόταση του ΚΚΕ φυσικά δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες προτάσεις που θα κατατεθούν, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, η οποία πολλάκις έχει εξαγγελθεί, ακόμη όμως την αναμένουμε».

Η συγγνώμη Γεωργιάδη από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε απάντηση από το βήμα της Βουλής για τα πολιτικά πυρά που δέχθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του στον RealFm για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσήλθε στη Βουλή, μετά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος ζήτησε την πολιτική αποδοκιμασία του υπουργού από τον πρωθυπουργό, αλλά και μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

«Αναγκάζομαι να έρθω στη Βουλή και να κάνω αυτή την παρέμβαση, μετά την τοποθέτηση του κ. Κατρίνη και τη μεσολαβήσασα παρέμβαση του κ. Κασσελάκη. Αμφότεροι ζήτησαν την αποπομπή μου από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις δήθεν χθεσινές μου, “αποτρόπαιες” δηλώσεις, ότι “ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη”. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η εμπειρία μου, τηλεοπτική και ραδιοφωνική, θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει, και να έχω αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή, τη διαστρέβλωση που, για μικροκομματικούς λόγους, θα έκαναν μετά βεβαιότητος, την επόμενη στιγμή οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, αγνοώντας τον πόνο των θυμάτων, για τους οποίους υποτίθεται σήμερα κόπτονται», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως είπε στη συνέχεια, «προφανώς, εγώ ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται, για τα Τέμπη. Ούτε θα μπορούσα να το έχω πει. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να έχει πει κάτι τέτοιο. Εγώ το μόνο που είπα, και ευχαριστώ δημόσια τον κ. Δελλατόλα, το δημοσιογράφο που μου έκανε την ερώτηση, για τη σημερινή του τοποθέτηση στο RealFm, o οποίος είπε “επειδή εγώ έκανα την ερώτηση στον κ. Γεωργιάδη, οφείλω να πω από την ίδια συχνότητα, ότι ποτέ δεν είπε αυτό που του καταλογίζουν”. Η ερώτηση ήταν ποια είναι η γνώμη μου για το αν πρέπει να γίνει προκαταρκτική ή εξεταστική για τα Τέμπη. Και αυτό που είπα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Δηλαδή, για ποιο; Για τα Τέμπη; Όχι. Για τον πολιτικό καυγά, για την κλωτσοπατινάδα των πολιτικών, για την πολιτική μικροεκμετάλλευση, για το εμπόριο της τραγωδίας. Γι΄αυτό δεν ενδιαφέρεται ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται να μην ξαναγίνει ποτέ ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα, για να κάνει η πολιτεία ό,τι μπορεί, για τους συγγενείς των θυμάτων, για να διερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι και αυτοί να τιμωρηθούν. Αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό. Δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό να τσακώνονται τα κόμματα πάνω σε ένα τέτοιο φοβερό δυστύχημα. Αυτό είπα, αυτό κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι πρώτοι από όλους, αν είχα πει κάτι τόσο φρικώδες, ήδη θα έκοβαν και θα μου ασκούσαν κριτική. Και οι δύο δημοσιογράφοι, και ο κ. Χατζηνικολάου και ο κ. Δελλατόλας, είναι εξαιρετικά έμπειροι, για να μη σπεύσουν να σχολιάσουν, αν είχα πει κάτι τόσο πραγματικά φρικώδες».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Εάν είχα πει αυτό το οποίο εσείς λέτε, θα είχα παραιτηθεί μόνος μου από ντροπή. Δεν είπα ποτέ αυτό που εσείς λέτε. Παρά ταύτα ζητώ πραγματικά συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, διότι αυτή μου η αναφορά, έδωσε την ευκαιρία σε εσάς να κάνετε αυτή τη φασαρία, και να τους προκαλέσετε, άθελά μου κι εγώ μαζί, περισσότερο πόνο, ενώ οι άνθρωποι έχουν περάσει ήδη πολύ πόνο, για να τους προκαλούμε και περισσότερο. Ασφαλώς, και εγώ και η κυβέρνηση και όλοι μας, δεσμευόμαστε να κάνουμε τα πάντα και για να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα και για να έρθουν όλα στο φως. Και αναμένουμε το πόρισμα της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε και μια δήλωση. Ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ή θα καταθέσει το ΚΚΕ. Γιατί; Γιατί το να ψάξουμε τι πηγαίνει στραβά στο σύστημα, αυτό είναι σωστό, αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, αυτό είναι διερεύνηση της ουσίας. Απλώς δικαιώσατε τη χθεσινή μου δήλωση, γιατί σπεύσατε να κάνετε μικροκομματική αντιπαράθεση».

Ξανθόπουλος: Η σκιά από την δήλωση Γεωργιάδη παραμένει, θα αναμετρηθεί με την συνείδησή του

Η πολιτική διάσταση της δήλωσης του κ. Γεωργιάδη παραμένει και θα αναμετρηθεί με την συνείδησή του, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας στην ολομέλεια της Βουλής.

«Κύριε υπουργέ, παρ’ όλη την ευγλωττία και την προσπάθεια που κάνατε σήμερα να διασκεδάσετε τις δυσμενείς εντυπώσεις, η σκιά παραμένει. Και έρχεται εις επίρρωση αυτών, η απόφασή σας να υπερψηφίσετε μια πρόταση, η οποία θα ψάξει να δει την έκταση, το βάθος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το δυστύχημα. Εμείς που εκπροσωπούμε την ελληνική κοινωνία, όχι απλώς ενδιαφερόμαστε, αλλά εκδηλώνουμε ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον. Πολιτικά έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι δύο παρατάξεις, που είστε αντίθετες στο πολιτικό σύστημα, συγκλίνετε και αυτό είναι επιβεβαίωση του υψηλού καθήκοντος να διερευνήσουμε αυτό, το οποίο συνέβη», είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική.

«Καταλαβαίνω την ανθρώπινη υποχώρηση. Η πολιτική διάσταση όμως της δήλωσής σας παραμένει και θα αναμετρηθείτε με την συνείδησή σας. Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε πει ότι είναι μια υπόθεση που δεν υπακούει στο περίφημο επιχείρημα 41%, οι ευθύνες παραμένουν και σε ποινικό επίπεδο, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της, και σε πολιτικό. Επισπεύδουμε, ώστε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διερεύνηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατρίνης: Στον Γεωργιάδη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η ΚΟ της ΝΔ

«Στον κ. Γεωργιάδη απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ που θα στηρίξει το αίτημα εξεταστικής για τα Τέμπη», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, αναφορικά με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών, από το βήμα της Βουλής.

«Δεν ξέρω αν η φασαρία, όπως το αποκάλεσε ο υπουργός, τον οδήγησε στο να έρθει να ζητήσει συγγνώμη, δημοσίως, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Φαντάζομαι ότι για να έρθει να ζητήσει συγγνώμη, μάλλον και ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτό που είπε χθες ευλόγως δημιουργούσε αυτή την αλγεινή εντύπωση. Γιατί αλλιώς θα έλεγε “είστε συκοφάντες”, “δημιουργείτε φασαρία”, “δημιουργείτε εντυπώσεις που δεν υφίστανται” και τέλος πάντως ότι “το ΠΑΣΟΚ ή ο εκπρόσωπός του ήγειρε ένα θέμα που δεν είναι υπαρκτό”», σχολίασε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέγνωσε το απόσπασμα των χθεσινών επίμαχων αναφορών του υπουργού Εργασίας, δηλαδή τη στιγμή που αναρωτήθηκε «”πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, ενδιαφέρονται για προανακριτική ή εξεταστική για τα Τέμπη”».

«Εγώ δεν ξέρω, δεν έχω βγει έξω να ρωτήσω πόσοι ενδιαφέρονται, ξέρω όμως σίγουρα έναν που ενδιαφέρεται. Αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης και ξέρω και άλλους 157 που ενδιαφέρονται και είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας -φαντάζομαι και ο κ. Γεωργιάδης- για την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για τα Τέμπη, με την όποια μορφή ή κατεύθυνση», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε: «Άρα στο “πολιτικό” ερώτημα του κ. Γεωργιάδη, δεν απαντάμε εμείς. Απαντάει ο πρωθυπουργός της χώρας και σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ. Ως εκ τούτου, πολύ έμπειρος κ. Γεωργιάδης, που αυτή τη στιγμή διάγει τον 17ο χρόνο παρουσίας του στη Βουλή, με μια τρίμηνη διακοπή αν δεν κάνω λάθος, ξέρει πολύ καλά τι επιτάσσουν οι κανόνες της πολιτικής ευθιξίας, όταν στέλεχος της κυβέρνησης αναρωτιέται “αν ενδιαφέρεται κανένας” και απαντά ο πρωθυπουργός και η ΚΟ στην οποία ανήκει, ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται αλλά υπογράφει και στηρίζει το αίτημα για εξεταστική επιτροπή. Από εκεί και πέρα το αφήνω στην πολιτική σας ευθιξία, να κάνετε αυτό που πρέπει».

Καραθανασόπουλος: Κυνική η χθεσινή τοποθέτηση Γεωργιάδη

Η χθεσινή «κυνική» τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας είναι προσβολή τουλάχιστον στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά τη δημόσια παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής.

«Στην προσπάθειά σας να διορθώσετε την χθεσινή κυνική σας τοποθέτηση, σήμερα, πέσατε σε μια αντίφαση», σχολίασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Τώρα μόλις είπατε πως όταν ερωτηθήκατε για την εξεταστική επιτροπή, απαντήσατε πως δεν ενδιαφέρεται κανείς. Και ότι είναι μια άγονη πολιτική αντιπαράθεση. “Τσακωμός”, πώς το είπατε. Από αυτή την άποψη λοιπόν, για την εξεταστική του ΚΚΕ ρωτηθήκατε. Και αυτή η εξεταστική προέκυψε, μετά από συνάντηση που είχαμε με το σωματείο που έχουν κάνει οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Αυτοί ζητήσανε και εμείς στηρίξαμε το αίτημά τους. Άρα αποτελεί αυτή η τοποθέτησή σας προσβολή τουλάχιστον στις οικογένειες των 57 θυμάτων που θέλουν να βρουν δικαίωση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι τα εξεταστούν τα αίτια και αν προκύψουν -πολιτικές ευθύνες υπάρχουν- αν προκύψουν και οι ποινικές ευθύνες να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που έχουν ευθύνες και ποινικού χαρακτήρα», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με την σημερινή του τοποθέτηση, προσπάθησε «να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη».

«Είπατε ότι συμφωνείτε με την εξεταστική για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο κ. υπουργέ», είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Τσιάρας: Η κυβέρνηση ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από τα γεγονότα

Η κυβέρνηση ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από γεγονότα, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, λίγο μετά την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της Βουλής.

«Όταν, το πρωί, ήγειρε θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είχα απαντήσει ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από τα γεγονότα. Αντίθετα ανέλαβε πρωτοβουλίες και κυρίως έδειξε το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα, που αναμφίβολα έχουν πληγώσει και έχουν δημιουργήσει τεράστια θέματα στην ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργιάδης με πολύ σαφή τρόπο εξήγησε τι είπε, απαντώντας το αν θα είναι εξεταστική ή προανακριτική η επιτροπή που θα συσταθεί για τα Τέμπη.

«Υπάρχει μια επιμονή από την πλευρά σας να εγείρετε ζήτημα, για ένα θέμα το οποίο δεν υπάρχει. Όταν μάλιστα υπάρχει μια επίσημη τοποθέτηση, από την πλευρά της κυβερνητικής παράταξης. Αυτό εξελίσσεται, αντί να στείλουμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα, τα οποία μας έχουν όλους αφήσει εμβρόντητους, δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθούν με κανέναν τρόπο, βάζοντας ελεγκτικούς μηχανισμούς, αναμορφώνοντας την ελληνική πολιτεία, εκσυγχρονίζοντας όσα δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα. Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτό, αυτή τη στιγμή ο καθένας προσπαθεί με τον δικό του τρόπο, να βρει λόγο πολιτικό εκεί που δεν υπάρχει», είπε ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε: «οι απαραίτητες εξηγήσεις, που για εμένα προσωπικά δεν χρειάζονταν καν, δόθηκαν από τον κ. υπουργό. Από εκεί και πέρα πάντα στο τέλος της ημέρας μας κρίνουν οι πολίτες».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ