Η δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1: Ο δείκτης αισιοδοξίας, η ακρίβεια και η άποψη των πολιτών για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1, παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Στην έρευνα καταγράφονται οι απόψεις των πολιτών για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, πόσο επηρεάζεται η ζωή τους σχετικά με την αγορά αγαθών και τη χρήση του αυτοκινήτου, η άποψή τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, καθώς και για άλλα ζητήματα της καθημερινότητας.

Δείτε το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MARC

Σχετικά με τον δείκτη αισιοδοξίας, το 61,9% των ερωτηθέντων εκφράζει ανησυχία για τα χειρότερα, ενώ το 36,2% ελπίδα για κάτι καλύτερο. Το 1,9% επιλέγει να μην απαντήσει στο ερώτημα.

Από τα στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει ότι λόγω της ακρίβειας, το 67,3% των ερωτηθέντων έχει περιορίσει την κατανάλωση άλλων αγαθών (ένδυση κλπ), το 57,6% έχει περιορίσει την κατανάλωση ειδών διατροφής, το 54% την χρήση ΙΧ και το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους για την πιθανότερη έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία.

Το 47,6% εκτιμά πως “θα συνεχίζεται όπως τώρα”, το 23,6% ότι “θα έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα”, το 23,3% ότι “θα έχει σταματήσει” και το 5,5% δεν απαντά στο ερώτημα.

Η δημοσκόπηση περιλάμβανε και ερωτήματα αναφορικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Το 62,1% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ενώ το 34% κατά. Το 3,9% δεν απάντησε.

Υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας τάσσονται οι 65 ετών και άνω σε ποσοστό 69,6%, ενώ ακολουθούν η ηλικιακή ομάδα των 45-64 ετών με ποσοστό 65,9%, των 35-44 ετών με 64,6% και τέλος οι πολίτες ηλικίας 17-34 ετών με ποσοστό 48,2%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ εμφανίζονται θετικοί απέναντι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία σε ποσοστό 84,2%, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 70,8%, του ΣΥΡΙΖΑ με 41,7% και του ΚΚΕ με 22,4%.

Ποσοστό 56,2% προέρχεται από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

Δείτε το video με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ