Η διαφωνία του Κακλαμάνη για τους αντιπροέδρους και το νέο καταστατικό της ΝΔ

Τη διαφωνία του με τον θεσμό των αντιπροέδρων στη ΝΔ εξέφρασε, ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και στην περίπτωση που η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να εκλέγονται από συνέδριο, με μυστική ψηφοφορία.

«Δεν πιστεύω στον θεσμό των αντιπροέδρων σε ένα κόμμα. Ο πρόεδρος μπορεί να καλύψει τα πάντα. Παρά ταύτα, αν υπάρξουν αντιπρόεδροι δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση περισσότεροι από δύο» είπε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». 

«Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση των μελών της παράταξης και του κόμματος, οι αντιπρόεδροι, τουλάχιστον, θα πρέπει να εκλέγονται από τα μέλη του συνεδρίου, με μυστική ψηφοφορία και με μονοσταυρία», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Κακλαμάνης, εξέφρασε τη διαφωνία του και για το γεγονός ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού της ΝΔ και οι παρατηρήσεις, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου, κατά παράβαση του ισχύοντος καταστατικού, αναρτήθηκαν μόνο στο διαδίκτυο, χωρίς να εγκριθούν από την πολιτική επιτροπή του κόμματος. «Δεν είναι σωστό μόνο η ανάρτηση και οι παρατηρήσεις ηλεκτρονικά. Με βάση το ισχύον καταστατικό έπρεπε να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του κόμματος, αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή, να εγκρίνει το προσχέδιο του νέου καταστατικού και να το εισηγηθεί ο πρόεδρος στο συνέδριο. Είναι λάθος που δεν συνεδριάζει η πολιτική επιτροπή» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις εξελίξεις γύρω από θέμα της ΟΝΝΕΔ, επεσήμανε πως δεν ευχάριστο το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος της ΝΔ, η νεολαία δεν θα συμμετέχει στο συνέδριο, τονίζοντας ότι δεν δίνει κανένα άλλοθι στους «ηθικούς αυτουργούς» που προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, και χαρακτήρισε πολιτικά ορθή την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τους διαγράψει.

 Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Άλλα έπρεπε να συζητάμε σήμερα… – ΒΙΝΤΕΟ

H φιλική χειρονομία του Τσίπρα προς τον Μητσοτάκη – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας η ομιλία του Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μοιάζει με κινητή εορτή – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ