Η απάντηση Ανδρουλάκη στην κριτική για “ίσες αποστάσεις” και τα “καρφιά” Λοβέρδου

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως  “δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από τις ίσες αποστάσεις”.

“Ο λαός μας εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση” ανέφερε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος,  καυτηρίασε τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων και υποστήριξε πως η πρόταση μομφής ήταν μία πολιτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «Ό,τι το χειρότερο για ένα κόμμα είναι οι ίσες αποστάσεις. Έτσι όπως κατέληξε η πρόταση μομφής με την ομιλία και των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δεν ήταν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι ήταν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν και νίκη του κυρίου Μητσοτάκη. Τι νίκη να κάνει ο κύριος Μητσοτάκης όταν ταλαιπωρήθηκαν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι στην πρωτεύουσα».

Σχετικά με το ερώτημα των ίσων αποστάσεων, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πιο θλιβερό πράγμα στην πολιτική από αυτό. «Είναι σαν να ρωτάς “τι λέει ο Μητσοτάκης τι λέει ο Τσίπρας για να δεις τι θα κάνεις εσύ”. Κι όχι να αντιμετωπίζεις το θέμα αυτό καθαυτό. Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Κάθε θέμα απαιτεί την πολιτική σου τοποθέτηση. Είσαι εκλεγμένος, είσαι ένα κόμμα το οποίο το εξέλεξε ο λαός. Το πήγε στη Βουλή όχι για να λέει με μία μεζούρα 30 πόντους από δω 30 πόντους από κει και αυτό να είναι η αυτονομία. Αυτονομία είναι η αυτοτελής παραγωγή πολιτικής χωρίς να νοιάζεσαι τι λέει ο άλλος γιατί αν ρωτάς τι λέει ο άλλος για να δεις τι θα πεις εσύ, δεν είσαι πολιτικός αντάξιος της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού».

Ανδρουλάκης: Το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανένα

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ότι «το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν». Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης: «Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται. Δεν πολιτευόμαστε με μεζούρα, δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες». Προσθέτει ότι το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ταχύτατα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και είναι λογικό όταν αυτό ενισχύεται ενώ οι κύριοι πολιτικοί μας αντίπαλοι χάνουν δυνάμεις.

Επίσης τονίζει ότι «απέναντι στις τοξικές και άγονες συγκρούσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραβάλλουμε τη θετική μας πολιτική πρόταση. Επιμένουμε στη δική μας αυτόνομη πορεία και την προοδευτική μας ταυτότητα» και διαβεβαιώνει: «Δεν διαπραγματευόμαστε τις αξίες και τις θέσεις μας. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης και της δημιουργικής αντιπολίτευσης. Με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Για αξιοπρέπεια στη ζωή του πολίτη. Η πολιτική επιστρέφει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η κοινωνία δοκιμάζεται από αλλεπάλληλες μικρές ή μεγάλες κρίσεις τις οποίες η κυβέρνηση συνεχώς αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει, όπως πρόσφατα με την κακοκαιρία και παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων αξιόπιστη εναλλακτική, γιατί κινείται ευκαιριακά, χωρίς σχέδιο.

«Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον, η παράταξή μας κάνει τα πρώτα βήματα της νέας εποχής. Με λόγο αξιόπιστο, λόγο προγραμματικό, που αγκαλιάζει τις αγωνίες του ελληνικού λαού για καλύτερες μέρες», επισημαίνει και σημειώνει ότι «σε όλη την Ευρώπη, οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας επιστρέφουν δυναμικά για να προσφέρουν λύσεις για τις ανισότητες τη βιώσιμη ανάπτυξη και το ισχυρό κοινωνικό κράτος».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ