Hurriyet εναντίον Μητσοτάκη: Ξεπέρασε τα όρια, σκανδαλώδεις δηλώσεις

Σε παραλήρημα τα τουρκικά ΜΜΕ που στρέφονται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις που έκανε στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα Hurriyet κατηγόρησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι «ξεπέρασε τα όρια» και έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις δηλώσεις Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μιλώντας στο London School of Economics με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Kevin Featherstone ότι «είναι απαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο».

«Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία, έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες, που δημιουργούν προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Εμείς, από τη μία πλευρά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην οδό του διαλόγου με την Τουρκία και ταυτόχρονα καθιστούμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας στην περιοχή μας», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα κινείται εναντίον του τουρκολιβυκού μνημονίου”

Και δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις Μητσοτάκη που ενόχλησαν τα τουρκικά ΜΜΕ. Το ίδιο έγινε και με τη Navtex που εκδόθηκε για την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης.

«Η Ελλάδα κινείται εναντίον του τουρκολιβυκού μνημονίου (…) θα κάνει έρευνες εντός της περιοχής της Λιβύης», έγραψαν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global ανέφερε: «Η Ελλάδα επέκτεινε τη Naxtex για τις σεισμικές έρευνες που είχε εκδώσει στις 8 Νοεμβρίου. Η έκταση επεκτάθηκε στα 11.000 τ.χλμ. H εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκἰας και της Λιβύης. Διότι η περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες παραβιάζει το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ