Γιούνκερ: Η Ευρωζώνη δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν είναι πλήρης χωρίς το ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Αγαπώ την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες είναι ένας σπουδαίος λαός», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι συζήτησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και χαιρέτισε τον ελληνικό λαό για την αποφασιστικότητα και το θάρρος που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια.

«Έρχομαι για να κομίσω ένα μήνυμα ελπίδας. Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό κάβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστό δρόμο» επισήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν και χαρακτήρισε ανόητη την επιθυμία που είχαν κάποιοι στο παρελθόν για Grexit.

«Η Ευρωζώνη δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν είναι πλήρης χωρίς το ευρώ», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει  να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για το καλύτερο μέλλον των Ελλήνων.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του στο σχέδιο επενδύσεων Γιούνκερ, ενώ σχολιάζοντας το προσφυγικό τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο ομαδικών απολύσεων, ξεκαθάρισε ότι όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν είναι αντίθετος στις συλλογικές απολύσεις.

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Ελλάδα πλέον έχει γυρίσει σελίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Καλός φίλος της χώρας ο Γιούνκερ

Το νεύμα του Γιούνκερ στους φωτογράφους – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ