Γιώργος Τσίπρας: Το ΑΠΕ σε ρόλο μονταζιέρας – Απαιτώ την παραίτηση των υπευθύνων

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα προκάλεσε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), που περιλαμβάνει απόσπασμα της ομιλίας του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ. 

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτηρίζει το ΑΠΕ ως “μονταζιέρα του αισχίστου είδους”, γιατί, όπως αναφέρει, ο συντάκτης του πρακτορείου ειδήσεων “πρόσθεσε απλώς μια λεξούλα, το ‘δυστυχώς'” στην ομιλία του. Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από το ΑΠΕ “την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων”.

Γιώργος Τσίπρας: Απαιτώ την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, με τίτλο “Γ. Τσίπρας: Το ΑΠΕ σε ρόλο μονταζιέρας – Αιδώς Αργείοι!”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

“Τον τελευταίο καιρό πρέπει να αναζητώ τυχόν διαστρεβλώσεις όσων λέω. Προφανώς, κάποιους έχω ενοχλήσει. Αλλά ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας δημόσιος οργανισμός, θα γίνει το ίδιο μονταζιέρα του αισχίστου είδους, ομολογώ δεν το περίμενα.

Στην ομιλία μου ως εισηγητής για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ στη Βουλή ανέφερα επί λέξει: Η Δύση «κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κοστίσει η εισβολή και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Ρωσία. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη ρήξη των σχέσεων Δύσης -και ειδικά της Ευρώπης- με τη Ρωσία. Αλλά δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της εισβολής».

Ο συντάκτης του ΑΠΕ πρόσθεσε απλώς μια λεξούλα, το «δυστυχώς». «Δυστυχώς πράττει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου κλπ κλπ». Στο σχετικό βίντεο το «δυστυχώς» δεν υπάρχει. Στα πρακτικά της Βουλής δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται για αναγραμματισμό, για παράλειψη λέξης, για λαθάκι. Πρόκειται ξεκάθαρα για σκόπιμη, συνειδητή διαστρέβλωση που αντιστρέφει την ουσία όσων υποστήριξε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ως εισηγητής κατά τη συζήτηση της συγκεκριμένης Συμφωνίας.

Ότι το ΑΠΕ και η ιστορία του θα στιγματιζόταν από τη στιγμή που το ανέλαβε υπό την εποπτεία του ο εντιμότατος κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενο. Ότι θα έπεφτε τόσο χαμηλά, σε τέτοια αθλιότητα, δεν ήταν αναμενόμενο.

Απαιτώ από το ΑΠΕ την άμεση αναγνώριση της σκόπιμης διαστρέβλωσης και την παραίτηση των υπευθύνων”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, στις 16 Μαρτίου 2022:

Γιώργος Τσίπρας - ΑΠΕ

Η ομιλία του Γιώργου Τσίπρα στη Βουλή

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.