Γιώργος Πατούλης για κακοκαιρία: Να είχε ληφθεί απόφαση ότι δεν λειτουργεί το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας

«Γίνονται εργασίες στη Μεσογείων, έχουν φύγει αρκετά αυτοκίνητα, να φύγουν όσα υπάρχουν για να ελευθερώσουμε όλη τη Μεσογείων, κάτι που έχει γίνει σε μεγάλο σημείο», είπε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η περιφέρεια, όσον αφορά τους κεντρικούς άξονες, παρά το πολύ χιόνι, μπόρεσε, τουλάχιστον στο 90%, από την πρώτη μέρα να μπορεί να γίνει η κυκλοφορία. Υπήρχαν προβλήματα λόγω όγκου οχημάτων και μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης την ώρα της μεγάλης χιονόπτωσης. Πολλά αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες παρέμειναν εγκλωβισμένα και δεν μπορούσαν να γίνουν οι προσβάσεις εκχιονιστικών μηχανημάτων και αλατιέρας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα σχολεία και την απόφαση της περιφέρειας να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα. «Όσον αφορά τα σχολεία, η αρμοδιότητα είναι στην περιφέρεια. Για τις άλλες υπηρεσίες δεν είναι. Πήραμε μια σωστή απόφαση και κλείσαμε τα σχολεία».

Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η σφοδρότητα της κακοκαιρίας «αιφνιδίασε ίσως και εκείνους που θα έπρεπε να πάρουν ανάλογες αποφάσεις».

«Είμαι στους δρόμους και εγώ και οι συνεργάτες μου 3 μέρες προκειμένου να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ζητήσαμε συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν. Θέλω ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Οι δικές μας είναι να διατηρούμε ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και πήραμε τη σωστή απόφαση, και να διατηρούμε τους κεντρικούς άξονες τον δρόμων ανοιχτούς κατά τη διάρκεια και μετά τη χιονόπτωση, κάτι το οποίο το προσπαθούμε. Κάποιοι δρόμοι είναι δικοί μας, κάποιοι είναι και των δήμων» τόνισε ο κ. Πατούλης.

«Το άριστο θα ήταν όπως ακριβώς είπαμε ότι κλείνουν τα σχολεία, να είχε παρθεί η ανάλογη απόφαση ότι δεν λειτουργεί το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας και όποιος κινείται θα πρέπει να το κάνει με αλυσίδες» κατέληξε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.