Γιώργος Παπανδρέου: “Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή”

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με τηλεοπτικό μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω της ΕΡΤ. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου δικαιολογώντας γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος:

“Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή, για τους πολίτες, για τη χώρα. Γι’ αυτό η δημοκρατική προοδευτική παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος και θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων, καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση” επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε:

“Καλώ όλους, όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε μια γιορτή Δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή”.

Πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο κ. Παπανδρέου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά και την είχε ενημερώσει για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά του ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως είχε κάνει και με τους υπόλοιπους υποψήφιους μετά την αποχώρησή της από την κούρσα της διαδοχής λόγω του προβλήματος υγείας της.

Οι διεργασίες πριν ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μπαράζ επαφών όλες τις προηγούμενες ημέρες, καθώς στον πρώην Πρωθυπουργό είχαν ασκηθεί έντονες πιέσεις προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά.

Το πρέσινγκ απέδωσε, όπως αποδείχθηκε, και τον οδήγησε – σε πρώτη φάση – να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις. Έτσι, με πρωτοβουλία του αρχικά είχε επαφές με τους «μνηστήρες» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς και με τον γραμματέα του κόμματος και στη συνέχεια γνωστοποίησε πως θα είναι υποψήφιος.
Πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο πρώην πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί, είχε κάνει μια αινιγματική ανάρτηση στο facebook με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη και την πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1981. Αυτή θεωρήθηκε προαναγγελία των προθέσεών του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.
“Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική” έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ άλλων
Όπως τόνισε στην ανάρτησή του:

“18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ