«Υπάρχει πολιτική ευθύνη, το λέω ξεκάθαρα» τόνισε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Νάντια Γιαννακοπούλου αναφερόμενη στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.
«Η Γρίβα είναι το πέμπτο θύμα γυναικοκτονίας για το 2024 και έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους ως θύματα γυναικοκτονίας επειδή ο σύντροφός τους, ο άνδρας τους τις θεωρούσε κτήμα του. Βλέπουμε έξαρση του φαινομένου την τελευταία 5ετία. Δυστυχώς εδώ υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα που το κάνει ακόμη πιο σοκαριστικό. Εδώ έχουμε μία γυναίκα που έκανε ό, τι έπρεπε να έχει κάνει– έσπασε τη σιωπή της, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να ζητήσει προστασία- και έχουμε τους αστυνομικούς που έκαναν ακριβώς ό, τι δεν έπρεπε να έχουν κάνει. Την άφησαν να φύγει μόνη, δεν ήξεραν καν ότι διώκεται αυτεπάγγελτα το αδίκημα που τούς είπε… Στην ουσία σκοτώθηκε στην έξοδο του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ είδαμε και τον απαράδεκτο τρόπο που τής μίλησε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Αυτό μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια στην Ελλάδα εν έτει 2024» υποστήριξε η κυρία Γιαννακοπούλου.
Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη, η κυρία Γιαννακοπούλου απάντησε ότι «βεβαίως και υπάρχει πολιτική ευθύνη, το λέω ξεκάθαρα. Έχουμε μια κυβέρνηση 5 χρόνια και ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει υπάρξει υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα τρία από αυτά. Όταν λοιπόν βλέπουμε μία κατάσταση όχι απλώς να συνεχίζει αλλά και να χειροτερεύει, θέλω να μου πείτε «δεν υπάρχει ευθύνη; Μπορούμε να πούμε ότι όλα γίνονται σωστά;». Ακούσαμε χθες τις απαράδεκτες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και είδαμε να μας κουνάει και το δάχτυλο, κατηγορώντας την Αντιπολίτευση που κάνει τη δουλειά της. Λέμε αυτό που λέει η ελληνική κοινωνία ότι δεν υπάρχει ασφάλεια. Θα μας κατηγορήσει και γι’ αυτό;».
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να δούμε τα ζητήματα της ασφάλειας από την αρχή και πρέπει να τα ελέγξουμε όλα. Πρέπει να σπάσουμε την αντίληψη του ωχαδερφιμού, να υπάρχει αξιοκρατία στην Αστυνομία. Και σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση. Δεν μπορεί να γίνεται κάποιος αστυνομικός με 4-5 μήνες εκπαίδευση. Χρειάζεται μια γενικότερη αναδόμηση και ο κάθε αστυνομικός να πάει εκεί όπου μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Χρειάζεται αξιολόγηση και αξιοκρατία. Να καλλιεργηθεί συνείδηση στον Έλληνα αστυνομικό όχι με γραφειοκρατικές διαδικασίες».
Ακούστε το ηχητικό: