Ευρωεκλογές: Debate ζήτησε η αντιπολίτευση στην Διακομματική Επιτροπή

Σε τηλεμαχία (debate) για τις ευρωεκλογές συμφωνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβερνητική πλευρά δεν φαίνεται να συμπλέει με την ιδέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τoυ ΑΝΤ1, αν και η Διακομματική επιτροπή συνεδρίασε με σκοπό να ρυθμίσει τις εμφανίσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών στα ΜΜΕ, τα κόμματα αναβίωσαν το ζήτημα του debate. Το αίτημα για debate έθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα το ζητήσει και με τον πιο επίσημο τρόπο, υποβάλλοντας αίτημα στην Βουλή.

Βασικό επιχείρημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι υπάρχει προηγούμενο και συγκεκριμένα οι τηλεμαχίες που έγιναν στις ευρωεκλογές του 2004 και του 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε δύο τηλεμαχίες. Μία μεταξύ όλων των πολιτικών και μία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη.

Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά, η Νίκη, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας συμφώνησαν, όλοι, στην πραγματοποίηση debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην Διακομματική Επιτροπή, υπογράμμισε ότι τα debate «γίνονται με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ