Γιαλλουρίδης στον Realfm 97,8: Αυτός είναι ο στόχος του Πούτιν – Τι είπε για την Ουκρανία

Ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, δήλωσε για την Ουκρανία ότι “ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας ηγέτης, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, με ιδιαίτερη στρατηγική σκέψη και δυνατότητα να βλέπει τις κινήσεις της Ρωσίας σε σχέση με το μέλλον. Ο στόχος του είναι να αναδείξει τη Ρωσία σε μεγάλη δύναμη, επομένως αυτό είναι μια κίνηση που στέλνει μήνυμα στον δυτικό παράγοντα ότι η Ρωσία είναι παρούσα και υπερασπίζεται το εγγύς εξωτερικό”.

“Στόχος του είναι να κερδίζει μάχες χωρίς σύγκρουση, χωρίς πολεμικά επεισόδια. Αυτό είναι μια σοφή τακτική που από την κλασική Ελλάδα μέχρι σήμερα επιδιώκεται” πρόσθεσε.

“Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ρωσική επέλαση. Η Ρωσία είναι μια ισχυρή δύναμη, που από τη στιγμή που έκανε ο Πούτιν αυτή την κίνηση, έχει υπολογίσει τα επόμενα βήματα και του αντιπάλου και τα δικά του. Δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι ένας ηγέτης που σκέφτεται στρατηγικά. Επομένως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους Ουκρανούς στο να αντιμετωπίσουν τα τετελεσμένα που επιβάλλει η ρωσική ισχύς” σημείωσε ο κ. Γιαλλουρίδης.

“Η Ουκρανία θα εξελιχθεί σε εγγύς εξωτερικό, ελεγχόμενο από την Μόσχα” υπογράμμισε.

“Η Δύση ως στρατηγική ενότητα είναι ανύπαρκτη” σχολίασε σχετικά με τις αντιδράσεις μετά το διάγγελμα Πούτιν.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ