Ο Γιαλλουρίδης στον Realfm 97,8: Όλα εξαρτώνται από το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση την παρουσία Ομπάμα

Στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας αναφέρθηκε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

«Η επίσκεψη από μόνη της, δηλαδή ακόμα και τουριστικά να ερχόταν εδώ, ως επισκέπτης, είναι σημαντική. Είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο, ένας σημαντικός πολιτικός με απήχηση. Πέραν τούτου όμως όλα τα άλλα εξαρτώνται από το πώς χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση την παρουσία του εδώ. Τι θέματα του θέτει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαλλουρίδης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι ενοχλητικό το γεγονός ότι έρχεται ένας ηγέτης όπως ο Ομπάμα, με τον οποίο μπορούσαμε να είχαμε συζητήσει θέματα γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, ή ανάδειξης πρωτοβουλιών για τη Μέση Ανατολή και σε όλες τις περιοχές της γειτονιάς μας, Κυπριακό κ.λπ. και το πρόβλημα που θέτουμε συνήθως είναι τα λεφτά που χρωστάμε. Η διευθέτηση του χρέους. Αυτό υποβαθμίζει τη δική μας δυνατότητα γεωπολιτικής αναβάθμισης εφόσον ο ίδιος αισθάνεται ότι θα πρέπει να μιλήσει με τη Μέρκελ για να βοηθήσει. Όλο αυτό είναι αρνητικό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ