Γεωργιάδης:Εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων ο Σκουρλέτης

Γεωργιάδης:Εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων ο Σκουρλέτης

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας για τις τιμές των φαρμάκων. Ο υπουργός υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον χαρακτήρισε «εκπρόσωπο Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων».

«Τον προκαλώ να βγει και να μιλήσουμε για την τροπολογία και θα σας αποδείξω ότι δεν την έχει διαβάσει καν και δεν ξέρει τι λέει. Καλά, εντάξει τώρα… Το πρόβλημα είναι αν εγώ θα είμαι μαϊντανός στα Μέσα Ενημέρωσης ή εάν ο πολίτης θα αγοράζει το φάρμακο ακριβότερα; Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, διότι από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων και μετά θα ξανασυζητήσουμε.

Τον αποκαλώ εκπρόσωπο Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων, τον προκαλώ τον άνθρωπο».

Παράλληλα ο υπουργός υγείας έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την επικείμενη μείωση στην τιμή των φαρμάκων,

«Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι εγώ, ως υπουργός, κόβω από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ωφελώ την πολυεθνική. Να δεχθώ ότι δεν έχουν πολυκαταλάβει τι λέει ο νόμος. Αλλά εάν είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν την έκθεση του ΓΛΚ, θα είχαν δει ότι η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι να εξοικονομήσει ο ΕΟΠΥΥ 480 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 390 εκατ. τα εξοικονομούμε από τα φάρμακα on patent, αυτά που έχουν πατέντα δηλαδή και πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από τις πολυεθνικές και από τα off patent, δηλαδή τα φάρμακα που οι πολυεθνικές έχουν χάσει την πατέντα. Η οικονομική έκθεση λέει ότι τα 390 εκατ. τα παίρνουμε από τις πολυεθνικές και τα 100 εκατ. από τις ελληνικές.

Να καταλάβει ο κόσμος ότι την Τετάρτη, στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει «όχι», ψηφίζει για να μη μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να πέσουν οι τιμές σε όλα τα φάρμακα. Σε όλα… Δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που να μειωθεί η τιμή του. Σε κάθε κατηγορία, και τα on patent και τα off patent των πολυεθνικών που έχουν χάσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Και τα γενόσημα. Όλα θα πέσουν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να μην πέσει η τιμή του φαρμάκου στη χώρα και λέει ότι ο καθένας από εμάς που θα μπαίνει στο φαρμακείο θα το πάρει το φάρμακο ακριβότερα».

Ακόμη επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο καλύτερα; Ο Συνασπισμός των φαρμακοβιομηχάνων; Καλύτερα είναι».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΕΟΠΥΥ δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δε θα υπάρξει κανένα κλείσιμο μονάδας. «Ο δε ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ – και σ’ αυτό θα δώσω ένα δίκιο στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ, διότι δεν φταίνε κατ’ ανάγκην αυτή – κατά τα 2/3 έχει πάει στην ιδιωτική ασφάλιση σήμερα, όπως ίσχυε πριν τον ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, γιατί έχει μειωθεί η κίνηση λιγότερο από το 50% πριν από δύο χρόνια και απαξιώνονται σταδιακά. Και εάν κάνουν την απεργία – και τους καλώ να μην την κάνουν και θα πάω σε μια διαιτησία που θέλουν, διότι δεν κρύβομαι – την ερχόμενη εβδομάδα και είναι πολυήμερη, θα τα απαξιώσουν έτι περαιτέρω, διότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση».

Τέλος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος του 2013 θα πραγματοποιηθούν 400 προσλήψεις γιατρών ενώ έδωσε και μια εικόνα για την μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο του, «Στο α’ εξάμηνο του 2014 θα κάνουμε 500 προσλήψεις γιατρών – όλες τις θέσεις που εκκρεμούν αυτά τα δύο χρόνια της κρίσης – και θα καλύψουμε πλέον πολλές κενές θέσεις. Έχουμε βάλει προτεραιότητα τους καρκινοπαθείς, στα ογκολογικά τμήματα. Και με τη μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ, όσοι γιατροί φεύγουν από την πρωτοβάθμια, θα ανοίγει μια θέση στο ΕΣΥ. Ένα παράδειγμα: 1.000 θα φύγουν από την πρωτοβάθμια; 1.000 θέσεις θα ανοίξουν στο ΕΣΥ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ