Γεωργιάδης σε Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Σας διακατέχει πρωτόγονο μίσος – Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του δεύτερου, με θέμα «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Σας διακατέχει πρωτόγονο μίσος», κατηγόρησε ο κ. Γεωργιάδης τον κ. Πολάκη: «Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα Θεοφιλάτου για 10 αδικήματα και έχει έρθει η ελληνική δικαιοσύνη και έχει πει 10 φορές «αθώοι». Το γεγονός ότι δεν έχετε δεύτερη σκέψη, δείχνει την κακία του χαρακτήρος σας» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: Σας θεωρώ το πιο κακό άνθρωπο στην ελληνική πολιτική σκηνή [..] Αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο με όρους εχθρού και φίλου. [..] Σε άλλες εποχές, εμένα, προφανώς θα με είχατε σφάξει, εάν είχατε την δυνατότητα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσο για την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην παρασταθεί σε επερχόμενη δίκη, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε γνωμοδότηση πανεπιστημιακού καθηγητή, που έλεγε (προς το ΔΣ του ΕΟΔΥ) ότι εάν παρασταθείτε κινδυνεύετε να καταδικαστείτε σε αγωγή (από τους κατηγορούμενους). Εάν δεν παρασταθείτε δεν χάνετε απολύτως τίποτα, και αν καταδικαστούν μπορείτε να πάτε να ζητήσετε αποζημίωση».

«Εσύ δεν είσαι κακός, είσαι διεφθαρμένος. Δεν είσαι λάθος, είσαι αρχειοθετημένος», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας μάλιστα μια παλιά κρητική μαντινάδα: «ποτέ του χοίρου του μαλλί δεν γίνεται μετάξι, κι ο μουζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του να αλλάξει».

Απαντώντας στην αναφορά του κ. Πολάκη ότι «εγώ πέρασα από ένα ποταμό χρήματος και τη χέρα μου δεν την άπλωσα», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή για πληρωμή εικονικών τιμολογίων σε εταιρεία σεκιούριτυ, και μάλιστα για να φυλάττει γραφείο υφυπουργού Υγείας που δεν υπήρχε την εποχή εκείνη:

«Ο κ. Πολάκης με κατηγορεί και λέει πως είμαι αρχειοθετημένος, αλλά αγνοεί πως η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης. Αρχειοθέτηση σημαίνει πως η φίλη του Πολάκη κ. Τουλουπάκη δεν βρήκε ούτε αποχρώσες ενδείξεις για να μου ασκήσει δίωξη.

Και ενημερώνω το Σώμα για ένα τρικ που έκανε ο Πολάκης. Ο Πολάκης είπε να παραιτηθούμε από την παραγραφή για να πάμε να δικαστούμε και οι δύο. Δεν έχετε καμία παραγραφή κ. Πολάκη. Εγώ δεν σας κατηγορώ για απιστία, σας κατηγορώ πως πήρατε λεφτά. Αυτό είναι ξέπλυμα χρήματος και δεν μπορείτε να πάτε σε παραγραφή. Άρα, ό,τι είπατε είναι σόου!»

«Και ενημερώνω το Σώμα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, «πως ο Πολάκης πήρε λεφτά και καταθέτω την έκθεση της ελεγκτικής αρχής διαφάνειας του ελληνικού κράτους. Έψαξε όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έβγαλε όλη την περίοδο Γεωργιάδη τζάμι, δεν βρήκε το παραμικρό. Βρήκε όμως μια σειρά τιμολογίων, που κινούν το νομικό ενδιαφέρον. Έχετε πληρώσει 50.000 ευρώ για τη φύλαξη του υφυπουργού Υγείας. Μα δεν υπάρχει υφυπουργός Υγείας. Πληρώσατε 50.000 ευρώ για να φυλάνε το γραφείο ενός ανθρώπου που δεν υπήρχε! Και λέτε πως βρήκατε την εταιρεία φύλαξης στο ΚΕΕΛΠΝΟ από προγενέστερους υπουργούς Υγείας. Και σε αυτό ψεύδεστε! Στα τέλη του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την εταιρεία φύλαξης στο δημόσιο λογιστικό. Ήσασταν υποχρεωμένοι να την διώξετε την ίδια μέρα και να κάνετε διαγωνισμό. Δεν κάνατε όμως διαγωνισμό. Βγήκε δικαστική απόφαση να την διώξετε, αλλά δεν την διώξατε!».

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην σύζυγό του τόνισε: «Ήταν η μέρα που τσακώθηκα με τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Πολάκη, όταν κατηγόρησε τη σύζυγό μου κυρία Ευγενία Μανωλίδου ότι βρήκε χαρτάκια με τα ρουσφέτια της. Εγώ έγινα έξαλλος γιατί ήξερα ότι η σύζυγός μου ουδέποτε έχει ποτέ ασχοληθεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ή με οτιδήποτε που αφορά τη δική μου καριέρα. Μετά από αρκετό διάστημα συνάντησα και την υπεύθυνη για αυτά τα χαρτάκια, την ανέβασα και σε φωτογραφία προχθές, ήταν η κυρία Ζαχαρούλα Μανωλίδου, η υπεύθυνη προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κύριος Πολάκης με τη μεγάλη του ευφυία βρήκε τα χαρτάκια της κυρίας Ζαχαρούλας Μανωλίδου και κατηγόρησε την δική μου σύζυγο, την Ευγενία Μανωλίδου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ