Γεωργιάδης για Αποστολάκη: Άνθρωπος που έβαλε τα κλάματα στην πρώτη στρακαστρούκα δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά

Σφοδρή επίθεση κατά του Ευάγγελου Αποστολάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ένας άνθρωπος που έφτασε να μπει στο ναυτικό, να εξαντλήσει όλη την ιεραρχία, να τελειώσει όλες τις σχολές πολέμου, να γίνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν κάτι έχει μάθει στη ζωή του είναι να αντέχει στην πίεση γιατί αυτή είναι η δουλειά του αξιωματικού. Ο αξιωματικός την ώρα του πολέμου που πέφτουν οι οβίδες πρέπει να αντέχει την πίεση” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

“Μετά τις χθεσινές εξελίξεις ευτυχώς που δεν ζήσαμε πόλεμο με Αποστολάκη υπουργό Άμυνας,  γιατί δεν μας έβλεπα καλά. Το έβαλε στα πόδια στην πρώτη στρακαστρούκα. Για τα κλάματα ο ναύαρχος, ας ξαναγίνει πλωτάρχης. Ευτυχώς που το έδειξε στην αφετηρία και το έβαλε στα πόδια και όχι στην πρώτη πυρκαγιά γιατί τότε θα θρηνούσαμε και θύματα. Είναι ικανός να έβαζε  τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά, σοβαρά μιλάμε;” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης κατά Αποστολάκη

“Ο κ. Αποστολάκης έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων. Από χθες με απασχολεί πολύ αν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά… Γιατί προφανώς αυτός ο άνθρωπος δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης.

Γιατί το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός αξιωματικού είναι να αντέχεις την πίεση. Αν δεν έχεις μάθει να αντέχεις στην πίεση, πρέπει να είσαι καφετζής στο επιτελείο, όχι αρχηγός. Του είπε ο Πολάκης ότι είναι δωσίλογος και έβαλε τα κλάματα και δεν ντρέπεται και φοράει και στολή.  Ένας άνθρωπος που έβαλε τα κλάματα στην πρώτη στρακαστρούκα δεν κάνει για αυτή τη δουλειά”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

“Σε δύο μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά η Ελλάδα, η μια η κρίση της πανδημίας και η άλλη κρίση πυρκαγιές του Αυγούστου, και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ένα πρόσωπο κατά τεκμήριο κοινής αποδοχής.

Η πολιτεία είχε κρίνει ως πρόσωπο ικανό διαχρονικά ως αρχηγός του ναυτικού και αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τις άλλες θέσεις του” εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Αποστολάκης είχε ζητήσει να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός και αυτό έγινε δεκτό, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Ενημέρωση προφανώς και υπήρξε για την τοποθέτηση Αποστολάκη αλλά η κυβέρνηση δεν είναι εξ αδιαιρέτου” επισήμανε.

Αποστολάκης

Τι είπε ο Γεωργιάδης για τον Τσίπρα

Πρόσθεσε ότι  η συναίνεση εκφραζόταν στο ίδιο το πρόσωπο. “Συναίνεση υπό την έννοια της πολιτικής συναλλαγής με άλλα κόμματα δεν θα μπορούσε ζητήσει γιατί δεν θα μπορούσε να υπάρξει” ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλά για αποστασία όταν πήρε τους εν ενεργεία βουλευτές των ΑΝΕΛ και τους έβαλε να ψηφίσουν «ναι» για να περάσει  τη Συμφωνία των Πρεσπών. “Είναι ο ορισμός της αποστασίας” σχολίασε.

Η απόφαση μας να φτιάξουμε μια δομή που να μας βοηθάει στις κρίσεις δεν αλλάζει επειδή το έβαλε στα ποδιά ο ναύαρχος, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ