Γεννηματά: Η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής – ΒΙΝΤΕΟ

Να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο, ασκώντας σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

«Η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών» επεσήμανε η κ. Γεννηματά, η οποία ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ούτε με την πολιτική της ΝΔ που θα φέρει νέες ανισότητες στην κοινωνία, ούτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε διαρκή στασιμότητα στην οικονομία.

«Η χρήσιμη ψήφος για τον ελληνικό λαό, η κρίσιμη ψήφος για την πολιτική σταθερότητα είναι η ψήφος στο Κίνημα», υπογράμμισε κι απέρριψε τα διλήμματα ,Τσίπρας ή Μητσοτάκης και Μητσοτάκης ή χάος. «Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», επανέλαβε καθώς «είναι η ώρα για καθαρή και ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως για τέσσερα χρόνια καλλιέργησε τον διχασμό κι έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα και πως χρεοκόπησε με την καραμανλική συνιστώσα και τον ακροδεξιό συνεταίρο του, το όνομα της Αριστεράς. «Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του, έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Τώρα βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Τους πρόδωσαν οι επιστολές του κ. Καραμανλή που τις έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής. Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί αντιδεξιού αγώνα δεν πείθουν κανένα. Σε ποιον αλήθεια , τομέα μπορεί να γίνει ο κ. Τσίπρας ανάχωμα της Δεξιάς; Δεν είναι λύση η επιστροφή στη Δεξιά”, υποστήριξε.

Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια. Μια πολιτική που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να αποκηρύξει και αμετανόητοι είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Είναι ώρα να ακουστεί δυνατά:Όχι στην παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα. Όχι στην κυριαρχία της Δεξιάς.Όχι στις ανισότητες, δεν είναι φυσικό φαινόμενο.

Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους ουσιαστικά θα αναθέσουν ρόλους σε κάθε κόμμα και τόνισε για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τη στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑΛ. «Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί. Διεκδικούμε σταθερά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι το συμφέρον της χώρας. Αυτό όμως δεν έχει επιτευχθεί τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Εμείς και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση είμαστε η εγγύηση για τη σταθερότητα. Λένε κάποιοι: Μα δεν θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη; Απαντώ: όχι.

Όλοι όσοι ρίχνουν δάκρυα για την απλή αναλογική και τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές που θα οδηγήσουν στο χάος, δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι αν δεν υπάρξει στην επόμενη Βουλή πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Οι επόμενες εκλογές – όποτε γίνουν – θα γίνουν με απλή αναλογική οδηγώντας και σε κατακερματισμό δυνάμεων και σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, από την ώρα που ο κ. Τσίπρας που ψήφισε την απλή αναλογική μας λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν» .

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε ότι ή θα είναι αυτοδύναμος ή θα οδηγήσει τη χώρα σε απανωτές εκλογές. «Εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα – την απλή αναλογική.Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει την εξουσία», ανέφερε και απευθυνόμενη στους πολίτες επικαλέστηκε την λογική του για την ψήφο που αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί προοδευτικό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη Δεξιά.

«Μην παραδίδεις την προοδευτική σου ταυτότητα .Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμη για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Με λογισμό και όνειρο προχωράμε. Ερχόμαστε δυνατά. Εμπιστευτείτε μας. Ραντεβού στις 7 Ιουλίου με το Κίνημα Αλλαγής», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ